Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Apple ulaže milijardu dolara u novo sjedište u Austinu

Apple ulaže milijardu dolara u novo sjedište u Austinu

Apple je najavio gradnju novog sjedišta u glavnom gradu američke savezne države Teksas Austinu, u koje planiraju uložiti milijardu dolara, izvijestili su britanski mediji.

Kompanija već ima bazu u Austinu a zahvaljujući novom ulaganju postat će najveći privatni poslodavac u tom gradu, navodi se u priopćenju.

U Austinu je Intel razvio procesore Atom a veliki su poslodavci u tom gradu i Dell, Amazon, Samsung, Facebook, Google i IBM.

“U Teksasu je koncentriran značajan dio stručnjaka za kompjutorske čipove a ta je savezna država također centar industrije podatkovnih centara”, tumači za BBC neovisni analitičar Chris Green.

Apple u Austinu trenutno zapošljava 6.200 ljudi i taj je grad njegova najveća baza, pored Cupertina u Silicijskoj dolini.

U novom će sjedištu kompanija u početnoj fazi zaposliti 5.000 novih radnika a prema planiranim kapacitetima moći će ih zaposliti ukupno 15.000.

Nova radna mjesta planirana su u sektoru inženjerstva, istraživanja i razvoja, te prodaje.

Iz Applea su najavili i da u sljedeće tri godine namjeravaju otvoriti nova radna mjesta u Seattleu, San Diegu i Culver Cityju. Ta se nadovezala na onu iz siječnja u kojoj su izvijestili da će do 2023. u Sjedinjenim Državama otvoriti 20.000 novih radnih mjesta.

Trenutačno Apple u SAD zapošljava 90.000 radnika, uključujući i zaposlene u trgovinama.

K.A./hina

foto: Apple

Tagovi: