Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision

Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision

Jedna od najjačih IT kompanija u jugoistočnoj Europi, poljska Asseco SEE (ASEE) preuzela je domaću tvrtku IT Sistemi i njezinu pod-tvrtku eVision, što je u skladu sa ASEE-ovom strategijom širenja na temelju suvremenih tehnologija i inovacija i podrške u digitalizaciji poslovnih procesa, izvijestili su iz ASEE Hrvatska.

“Ovom akvizicijom ASEE dodatno učvršćuje svoju poziciju jedne od vodećih regionalnih kompanija u području digitalizacije poslovanja”, ističu iz ASEE-a, ne iznoseći koliko su platili to preuzimanje.

Za tvrtke IT Sistemi i eVision, koja je u 100-postotnom vlasništvu IT Sistema, kažu da su među najvećim hrvatskim tvrtkama u području digitalizacije poslovanja i upravljanja dokumentima u velikim sustavima, odnosno eVision je specijalizirana za tzv. Enterprise Information Management (EIM).

Predsjednik Uprave IT Sistema Damir Popović kazao je da ulazak u ASEE Grupu vidi kao “krunu” njihova dosadašnjeg rada i izvrsnom prilikom za daljnji razvoj stručnjaka u tehnološki naprednom, globalnom okruženju.

Član Uprave ASEE Grupe Marek Sieczak objasnio je da za najnapredniju podršku klijentima u digitalizacije koriste područja tzv. Business Process Management i Content Managementa, koja, kako kaže, oplemenjuju njihove proizvode i daju dodatnu vrijednost klijentima.

“Ovaj segment rješenja i usluga bit će zasebna vertikala poslovanja na razini Grupe. Time otvaramo i mogućnost potpune internacionalizacije rješenja i znanja iz ove domene koje danas postoje u hrvatskim kompanijama IT Sistemi i eVision, uz već postojeće ASEE timove u Rumunjskoj i Srbiji”, kazao je Sieczak.

Dosadašnji čelnici IT Sistema i eVisiona Damir Popović i Zvonimir Mavretić ostaju u upravama tih tvrtki, napominju iz ASEE Hrvatska, uz navođenje da je ASEE Grupa dio Asseco Grupe, najveće IT kompanija u Poljskoj te srednjoj i jugoistočnoj Europi. Asseco Grupa radi u više od 55 zemalja svijeta, s više od 27 tisuća zaposlenih.

K.A./H