Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Autobus Kolinde Grabar-Kitarović okrznuo još jedno vozilo

Autobus Kolinde Grabar-Kitarović okrznuo još jedno vozilo

‘Mogli smo poginuti ja i moja cura koja je bila prva do tog kanala i da su udarili u nas njoj bi se sigurno nešto desilo’, kaže vozač Mate Gavran.

Nakon vijesti da je štićena kolona predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, odnosno njezin bus u kojem je sa simpatizerima i ekipom iz stožera putovala na predizborni skup u Zagorju, stigla je još jedna informacija – predsjedničin autobus 7. prosinca kod mjesta Zvjerinac u blizini Knina okrznuo i teretno vozilo jednog vozača iz okolice Kaštela, javlja RTL.

Lijevi retrovizor je u koliziji razbijen, a iako je policija napravila zapisnik i zaključila kako je vozač teretnog vozila kriv jer se štićenoj koloni nije dovoljno pomaknuo u svoju stranu, vozač tvrdi kako se zaustavio na desnoj strani, najviše što je mogao. Kaže kako je autobus udario u njegovu lijevu stranu.

Za RTL je rekao i kako je policija zapisnik napravila tek nekoliko sati kasnije kad je pozvan u policijsku postaju, a nakon što je utvrđena šteta na autobusu štićene kolone. Kaže i kako je platio i kaznu od 650 kuna. Navodi kako su mu kaznu objasnili time što su tvrdili kako štićena kolona u prometu ne može biti kriva za prometnu nesreću.

Jedan policajac je slikao, drugi razgovarao, dao mi alkotest, napuhao sam 0,0. Rekao mi je da ta štićena kolona ne staje i ne može ona biti kriva što su oni mene udarili. Pa da smo mi tu poginuli, oni ne bi snosili odgovornost. Ja pitam što ću sad, a oni meni kažu da mi slijedi kazna od 3000 do 7000 kn kazna i 30 dana bez vozačke dozvole i tri kaznena boda. Ja kažem ‘pa ja sam stajao, nisam bio u pokretu, da sam bio, razumio bih vas, ali nisam, tamo je kanal i to’. To što oni govore da štićena kolona ne mora odgovarati za bilo koji prekršaj koji napravi, to je apsurdno. Mogli smo poginuti ja i moja cura koja je bila prva do tog kanala i da su udarili u nas njoj bi se sigurno nešto desilo. On mora odgovarati za to, bez obzira što je zaštićena kolona”, rekao je Mate Gavran za RTL.

Iz MUP-a su potvrdili kako je došlo do nesreće, no tvrde kako je kriv vozač teretnog vozila i kažu kako je poziv policiji stigao i od njega i od policijskih službenika zaduženih za zaštitu štićene kolone.

Iz Ministarstva dodaju i kako se ova nesreća ne može usporediti s onom pred Loborom u kojoj je vozač autobusa bio kriv za nesreću.

Zaključno vas izvješćujemo da smo provjerili navod kojeg iznosite i utvrdili da policijski službenik nije rekao vozaču da štićena kolona ne može biti kriva za prometnu nesreću već mu je rekao da se štićena kolona ne zaustavlja kod lakših prometnih nesreća s manjom materijalnom štetom, odnosno da se obrada obavlja naknadno. Iz svega navedenog razvidno je da je do prometne nesreće s materijalnom štetom došlo zbog nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača teretnog vozila”, odgovorili su iz MUP-a.

novo.hr

foto: predsjednicki-izbori.hr