Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Bandić pod krinkom ‘pravednog sustava’ uvodi naplatu parkinga i na rubne dijelove Zagreba

Bandić pod krinkom ‘pravednog sustava’ uvodi naplatu parkinga i na rubne dijelove Zagreba

Zagrebački ‘šerif’ Milan Bandić prezentirao je u utorak u popodnevnim satima svoj najavljeni plan o naplati parkinga na području cijelog Zagreba vijećima mjesnih odbora i predsjednicima vijeća gradskih četvrti.

Tomislav Stojak, HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba na svojem je Facebook profilu objavio kako je na sastanku potvrđeno da zagrebački gradonačelnik želi naplaćivati parking na svim javnim površinama na području svih kvartova u Zagrebu. ”Citiram kako mi je javljeno od sudionika sastanka: ‘Želi se uvesti pravedni sustav naplate prometa u mirovanju na području cijelog Zagreba, a sve u dogovoru s gradskim četvrtima i mjesnim odborima, odnosno oni trebaju odlučiti o pravednom sustavu naplate za sve građane na javnim površinama, a zone bi išle od 0-5”, napisao je Stojak u objavi.

”Naravno, taj “pravedni” sustav naplate novog harača pripremit će gradska uprava i onda će se mjesni odbori i gradske četvrti morati o njemu izjasniti. Kažu da je bilo gotovo pa idilično jer je gradonačelnik nekoliko puta pozvao na razumijevanje i konsenzus! Nakon tih riječi gotovo da je i suza svima krenula! Eto, novi harač se sprema”, zaključio je Stojak.

novo.hr

foto: scr.arhiva