novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Bandić prozvao ministarstvo i vikao na pressici: ”Gdje mi živimo? Je li ovo Sjeverna Koreja?”

Bandić prozvao ministarstvo i vikao na pressici: ”Gdje mi živimo? Je li ovo Sjeverna Koreja?”

U četvrtak se održava važna sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je održao konferenciju za novinare, na kojoj je još jednom ponovio da će za Generalni urbanistički plan glasati oni koji su za razvoj Grada.

Zastupnici Stranke rada i solidarnosti bit će za razvoj grada, naročito za GUP. To nije Bandićev GUP-a, ni Stranke rada i solidarnosti, ni HDZ-ov, to je GUP građana”, rekao je Bandić.

Kritizirao je resorno ministarstvo koje, kako kaže, šest godina nije donijelo pravilnik koje je trebalo donijeti. “Što to znači, reći ću nakon usvajanja GUP-a”, najavio je Bandić i poručio da će onda uslijediti donošenje ‘pravog GUP-a’.

Kaže da je važno da ljudi shvate da je GUP temelj razvoja Zagreba, a da nije važno hoće li se usvojiti 6. ili 10. veljače. Najavio je da će sutra govoriti više i o proračunu Grada koji dobiva priznanja za najtransparentniji proračun.

Na pitanje ima li potporu HDZ-a za GUP ponovio je da su ministarstva dala suglasnost za GUP bez amandmana. “Vaše pitanje je za ljude koji misle i koji su normalni – suvišno. Kako možete dati suglasnost, a biti protiv GUP-a?”, rekao je Bandić i poručioe: “Car je gol!”

Potom je kazao da je ovo ubod komarca za sve ono što je izdržao. “Znate tko će sjediti na tim klupama na Hipodromu kad se ovo završi? Oni koji su sad protiv GUP-a”, smatra Bandić.

“Ljude se proglašava krivima i prije suda. Sudi se ljudima bez dokaza. Gdje mi živimo? Je li ovo Sjeverna Koreja”, vikao je Bandić i zaključio da ga mogu smijeniti jedino građani.

Osvrnuo se i na subotnji prosvjed protiv njega na Trgu bana Jelačića. Kazao je da je prosvjed legitimno pravo građana, ali da su ubod komarca gospodin Tomašević i gospodin Maras.

Komentirao inauguraciju Zorana Milanovića

Upitan je li mu žao što ga izabrani predsjednik Zoran Milanović neće pozvati na inauguraciju, odgovorio je da će se odazvati ako dobije poziv, a neće ako ga ne dobije.

”Svake godine kad završi skup na Sljemenu, snijeg spustimo na Cmrok za naše kikiće, ali ove godine se dogodio temperaturni šok koji nije mogao predvijdjeti čak ni Bandić”, odgovorio je o postavljanju snijega po proljetnim temperaturama. ”Nemamo link s dragim Bogom da nam početkom veljače podari nulu ili -5, nego +15”, objasnio je.

Ispričao se potom svima onima kojima je rekao da kod njih doma pogledaju kako odvajaju otpad. “Neću to više nikad reći, ispričavam se. Siguran sam da to radite”, rekao je. “A oni koji ne rade, pozivam ih da počnu jer od 1. ožujka svi oni koji na reciklažno dvorište donesu metal, plastiku, bilo koji materijal za recikliranje, dobit će markicu i bit će im umanjena cijena odvoza otpad”, poručio je.

novo.hr

foto: novo.hr

Tagovi: