gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Barilla kupuje britanskog proizvođača svježe tjestenine

Barilla kupuje britanskog proizvođača svježe tjestenine

Talijanski proizvođač tjestenine Barilla kupio je većinski udio u britanskom Pasta Evangelistsu, najavljujući povratak na tržište svježe tjestenine i proširujući ponudu putem interneta u vrijeme pandemije koronavirusa.

Tvrtke nisu objavile financijske pojedinosti sporazuma, a dva obaviještena izvora rekla su u četvrtak da će Barilla za Pasta Evangelists platiti oko 40 milijuna funti.

Pasta Evangelists isporučuje svoju tjesteninu klijentima širom Britanije na kućni prag a proizvode, uključujući umake, distribuira i preko Ocada, Amazona, Marks&Spencera i u vlastitoj fizičkoj trgovini u Harrods Food Hallu.

Prošle godine prodaja joj je više nego učetverostručena, uz prodanih više od milijun porcija tjestenine, navodi Barilla u priopćenju.

Talijanska prehrambena grupa, vodeći svjetski proizvođač tjestenine, tom će akvizicijom steći većinski udio u britanskoj tvrtki preko svoje investicijske tvrtke BLU1877.

Koronakriza je potaknula potražnju za svježe pripremljenom hranom i za proizvodima široke potrošnje, koji se isporučuju na osnovi pretplate, a ujedno se sve više trguje online, rekao je marketinški direktor Barille Gianluca Di Tondo.

Britanija i Pasta Evangelists među prvima su prihvatili te trendove, dodao je Di Tondo.

Barilla će u Londonu imati i digitalni centar koji će biti integriran sa sjedištem u Parmi.

Obiteljska kompanija Barilla prestala je proizvoditi svježu tjesteninu 1998. godine i usredotočila se na suhu tjesteninu.

N.H.

foto: Barilla