Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / BEROŠ komentirao izborne liste: ‘Bit ću počašćen ako budem među najboljim HDZ-ovcima’

BEROŠ komentirao izborne liste: ‘Bit ću počašćen ako budem među najboljim HDZ-ovcima’

Ministar zdravstva Vili Beroš u Dnevniku Nove TV je komentirao slučaj zaraze u avionu iz Frankfurta te zbrku oko stvarnog broja putnika na tom letu.

Ne bih rekao da je došlo do zbrke. Brojka je bila prva i preliminarna jer su se putnici obrađivali po skupinama. Do kolege Capaka došla je prva brojka, a kasnije su obrađeni svi putnici, popodne su obrađeni svi putnici i tako se došlo do konačne brojke. Sa tog leta nemamo puno dodatnih kontakata oboljelih. Svih 115 putnika je pronađeno, pozitivnih je 14”, pojasnio je Beroš.

Ministar je komentirao i godišnje odmore i manje plaće zdravstvenih djelatnika u travnju.

Početkom travnja izadali smo jasnu uputu koja se odnosi na obračun plaće i o korištenju godišnjih odmora. Vrlo jasno je napomenuto da nije moguće retroaktivno aktivirati godišnji odmor. Poslodavac mora isplatiti sate, a kad je riječ o prekovremenima, pitanje je da li ih je bilo toliko puno. Do sutra u 12 dobit ću izvješće od doktora Ćorušića s konkretnim podacima o konkretnom slučaju”, kazao je ministar, dodavši da je uvjeren kako je zdravstveni sustav spreman za ljeto.

Naš zdravstveni sustav do sada je savršeno odradio svoju ulogu, no morat ćemo unaprijediti zdravstveni sustav na području naše obale. Imat ćemo sastanak s Ministarstvom turizma idući tjedan”, otkrio je ministar.

Ministar Beroš je komentirao i nadolazeće izbore te hoće li biti na listi HDZ-a.

“Ja jesam član HDZ-a, jesam član HDZ-ove Vlade, ali o stranci ovisi moj budući angažman”, izjavio je ministar, osvrnuvši se i na izjavu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je rekao da će najbolji iz HDZ-a biti na listama, dodavši da će biti počašćen ako bude “među njima” te kako mu je primarna želja – urediti zdravstveni sustav.

Na pitanje je li mu to želja, odgovara: “Želim urediti zdravstveni sustav, to mi je bila primarna ideja”.

novo.hr

foto: novo.hr

Tagovi: ,