Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / BEROŠ: “Situacija se očekivano komplicira, ali treba smanjiti paniku”

BEROŠ: “Situacija se očekivano komplicira, ali treba smanjiti paniku”

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je u emisiji ‘U mreži prvog’ kazao da se situacija s koronavirusom komplicira, ali kako je to očekivano.

Još nema slobodne cirkulacije virusa. Ako se to desi, odgovorit ćemo na tu ugrozu novim mjerama. Naš zdravstveni sustrav ima dovoljno kapaciteta da pruži bolesnima adekvatnu pomoć”, kazao je Beroš.

Komentirao je i neodgovorni postupak muškarca koji je jučer izašao iz samoizolacije i s djetetom došao u Dječju bolnicu u Klaićevoj, da bi se poslije utvrdilo da je zaražen koronavirusom. “Nije mi jasno da netko može ugroziti vlastito zdravlje, zdravlje svoje djece i građana. Apeliramo na odgovorno ponašanje. Mislim da će naš represivni aparat odigrati ulogu i u tom smislu. To je potpuno neprikladno ponašanje”, kaže Beroš.

Ministar je rekao da će škole zatvoriti ako dođe do slobodne cirkulacije koronavirusa. Situacija u Istri je, kaže, drugačija – veliki je broj Talijana dolazio i smatrali su da je to bilo optimalno, zatvoriti škole.

Oboljeli imaju blagu kliničku sliku u velikoj većini slučajeva, to treba reći i smanjiti paniku, dodaje Beroš, koji kaže i da je izvjesno da će broj oboljelih porasti.

N.H.

foto: novo.hr

Tagovi: