Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Biciklistički klub “Mura Avantura” iz Sv. Martina na Muri obilježio završetak uspješne godine

Biciklistički klub “Mura Avantura” iz Sv. Martina na Muri obilježio završetak uspješne godine

Od strane nekoliko entuzijasta 2008. u Sv. Martinu na Muri osnovan je Biciklistički klub „Mura Avantura“. Želja osnivača bila je okupiti na jednom mjestu građane zainteresirane za aktivno natjecateljsko ili samo rekreacijsko bavljenje biciklizmom. Cilj im je promicanje i razvijanje svih oblika biciklizma i u tu svrhu Klub organizira biciklističke manifestacije za sve uzraste i kategorije.

Od samih početaka rada kluba, cilj im je bio i rad s mlađim uzrastima da se s vremenom, uz rad s kvalitetnim trenerima, mogu natjecati s najuspješnijima u Hrvatskoj ali i šire.

Da su u tome nakon napornih 8 godina uspjeli, svjedoče uspjesi i osvojena visoka mjesta s raznih natjecanja tijekom 2016. godine, a vrh svega je poziv nekim članovima u hrvatsku reprezentaciju. Tako su ove godine za reprezentaciju vozili: Matija Trstenjak, Ida Trstenjak i Lovro Posel.

Jučer je u Kongresnoj dvorani Hotela Spa Golfer- LifeClass Terme Sv. Martin održana završna svečanost i druženje članova BK Mura Avantura. Prvo su se u službenom dijelu članovima obratili predsjednik kluba Željko Rob, trener Mario Sever te član uprave kluba, a ujedno i predstavnik glavnog sponzora kluba Hotela Spa Golfer- LifeClass Terme, Branimir Blajić.

Predsjednik kluba Željko Rob naveo je mnogobrojne uspješno odrađene aktivnosti u ovoj godini od kojih izdvajamo sudjelovanje kluba u organizaciji jedne etape “Tour of Croatia, organizaciju Dječjeg biciklističkog kampa, suorganizaciju Panonskog maratona i druge aktivnosti.  Također naveden je i ambiciozni plan rada za 2017. godinu u čije ispunjenje, prema prikazanom uopće ne sumnjamo.

Nagrađeni su bili i najuspješniji članovi kluba. U muškoj konkurenciji to je bio Matija Trstenjak, a u ženskoj Majda Horvat.

Posebnu nagradu primio je Mihael Tomšić, član kluba koji je ove godine odvozio HARD CRO 2016. Da dobijete uvid kako je zahtjevna ova ultramaratonska biciklistička utrka, navest ćemo samo da se vozi od Prevlake do Iloka, a svi sudionici potpuno su autonomni, bez potpore na ruti, brinu se sami o hrani, opremi, biciklu i pauzama. Uprava je uz osmijeh navela da je Mihael – IRON MAN biciklističkog kluba Mura Avantura.

imag1935

  • Najuspješniji članovi kluba ove godine – Matija Trstenjak i Majda Horvat s Upravom kluba

Orginizacija završnog susreta članova kluba bila je odlična, a poslije regularnog dijela svi članovi su se neformalno družili do dugo u noć u Pub-u POTKOVA, koji je u sklopu LifeClass Terma Sveti Martin.

D.B.