Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / BOŽINOVIĆ: Od ponedjeljka zabranjene međugradske migracije, zatvaraju se gradske tržnice…

BOŽINOVIĆ: Od ponedjeljka zabranjene međugradske migracije, zatvaraju se gradske tržnice…

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je danas predvečer medijima kako se od sutra najstrože zabranjuju međugradske migracije.

Nacionalni stožer za civilnu zaštituje također je odlučio zatvoriti gradske tržnice i sve objekte u sustavu tržnica kao mjeru zaštite od zaraze koronavirusom, a s obzirom da se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere potrebnog odstojanja.

Odluka o mjeri obustava rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti stupila je na snagu odmah, a stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja ove mjere.

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović izjavio je kako se zatvaranje tržnica i trgovina unutar tržnica pokazalo nužnim jer se tamo ne poštuju mjera odstojanja.

Pokazalo se da oni koji tamo organiziraju rad i dijelom građani ne poštuju mjere socijalne distance, mjere dovoljnog odstojanja jedni o drugijh, kazao je Božinović.

Upitan mogu li se očekivati i nove strože mjere odgovorio je da kada bi se svi pridržavali onoga što je propisano, bilo bi manje potrebe za novim mjerama.

P.T.

foto: novo.hr