Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Capak potvrdio: Preminuli ugostitelj iz Istre imao je koronavirus

Capak potvrdio: Preminuli ugostitelj iz Istre imao je koronavirus

Nalaz preminulog muškarca u Istri pozitivan je na koronavirus. Tu je vijest, kako javlja Telegram, potvrdio ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Capak međutim ne još nije želio potvrditi je li pacijent doista i preminuo uslijed komplikacija od koronavirusa, već očekuje da će uzrok smrti utvrditi patolozi.

Obitelj teško optužila liječnike

Gospodin, za kojeg se u međuvremenu doznalo da se radi o Ninu Kernjusu, vlasniku konobe Astarea u Brtonigli, preminuo je s utorka na srijedu u samoizolaciji. Njegova obitelj jučer je teško optužila nadležne i doktore.

Naime, šef istarskog Zavoda za javno zdravstvo jučer je rekao kako je gospodinu sugerirano da ga se smjesti u Opću bolnicu Pula, ali je on to odbio. “Preko noći je došlo do pogoršanja i potom je osoba preminula”, kazao je šef Zavoda. Obitelj priču demantira, tvrde da su doktori u više navrata odgađali posjet i uzimanje brisa oboljelog, dok na kraju nije bilo prekasno.

Beroš: Pozitivan nalaz ne znači da je umro od korone

Slučaj preminulog iz Brtonigle jučer je komentirao i ministar Beroš koji je u nekoliko navrata ponovio kako nije izgledno da je čovjek imao koronavirus.

No, naglasio je i da čak i ako se nalaz pokaže pozitivnim, to ne mora značiti da je umro od koronavirusa. “Razlog smrti nam može pokazati samo obdukcija”, kazao je.

novo.hr

foto: novo.hr