eko industrija

Home / eko industrija/Poslovne vijesti / Ćorić: Ovo će biti jedino poskupljenje plina do travnja 2020. godine

Ćorić: Ovo će biti jedino poskupljenje plina do travnja 2020. godine

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić je u Šibeniku, gdje se obilježava 29. obljetnica osnivanja HDZ-a u županiji i gradu, prenosi N1. Tako je komentirao najavljeno poskupljenje plina.

“Želim naglasiti da će to povećanje biti jedina korekcija za sljedeću plinsku sezonu do travnja 2020. godine i daljnjih korekcija neće biti”, naglasio je ministar.

“Unatoč korekciji, treba imati na umu da je poreznim izmjenama i smanjenjem poreza na dodanu vrijednost na određene segmente hrane, ovo povećanje cijena i negativan utjecaj na standard kućanstava koja koriste plin – manji od pozitivnih učinaka do kojih je došlo zbog poreznog rasterećenja, smanjenja cijena hrane i povećanje prosječnih plaća u Hrvatskoj”, tvrdi Ćorić.

“Svi koji žele stvoriti negativnu atmosferu između ministara čine jalov posao”

Komentirao je i medijske napise da ga je ministrica Gabrijela Žalac prozvala kao ministra čiji resor ima najlošiji rezultat u povlačenju sredstava iz Europske unije. 

“Nisam vidio tu današnju izjavu, ali ako se referirate na napise u medijima – želim istaknuti da ministarstva dobro surađuju, u segmentu zaštite okoliša alocirane su dvije milijarde kuna sredstava iz kohezijskog fonda, ugovorenih 70 posto sredstava do kraja operativnog programa”, objašnjava Ćorić. 

Istaknuo je i da je u svom resoru zatekao “nezavidnu situaciju”, od koje ne želi i ne može pobjeći.

Dodao je i da je njegovo ministarstvo što se tiče ugovorenosti jedno od natprosječnih, a što se tiče izvođenje radova na terenu, stoji sve bolje. Do kraja 2020. godine iskoristit ćemo sva sredstva, naglašava ministar-

“Želim naglasiti da svi koji žele stvoriti negativnu atmosferu između ministara – čine jalov posao i neće utjecati na odnose mene i kolegice Žalac”, zaključio je ministar.

Na kraju je novoj ravnateljici NP Krka, HDZ-ovoj Nelli Slavici,  čestitao na imenovanju.

novo.hr

foto: scr.arhiva