Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Divna gesta! Dalmatinac poklanja srdele siromašnima!

Divna gesta! Dalmatinac poklanja srdele siromašnima!

Vozač svježe ribe u Splitu, u ovo predbožićno vrijeme objavio je da poklanja srdele tek izvađene iz mora isključivo obiteljima i pojedincima slabijeg imovinskog stanja. Riba je ulovljena kod Dugog otoka, a vozač je tražio od ribara da mu daju višak ribe i na taj način je dobio oko 200kg srdela koje je dalje htio podijeliti sugrađanima, pišu 24sata. Dovezao je srdele u Split i pozvao ljude preko Facebooka da dođu po ribu.

Splićanin dobrog srca podijelio 200 kilograma srdele siromašnima

– Na Facebooku sam vidio post gospodina koji je bio raspložen da podijeli višak ribe. Tražio sam broj i čuli smo se i dogovorili. Na ovakav način da je netko višak hrane podijelio to je doista neuobičajeno. Bilo bi dobro da i ostali slijede primjer pa da ne bacaju hranu već da se donira. Sigurno ima ljudi koji bi guštali u kilu friške srdele – tvrdi Splićanin Dubravko, koji se odazvao akciji.

dubravko-srdele

Anonimni donator tvrdi da u obzir dolaze i razne udruge za djecu i siromašne. On je u Facebook grupi ostavio kontakt za sve one kojima je ova gesta itekako potreba. U kratkom vremenu je ovaj post naišao na odobravanje korisnika i mnogi su mu čestitali na ovom hvalevrijednom pothvatu.

Njemu ovo nije prvi put da poklanja, radi to i nekoliko puta godišnje, a smatra da je bolje da se riba podijeli ljudima kojima je potrebna hrana nego da se baci.

novo.hr

foto: facebook