Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Deliveroo se povlači s njemačkog tržišta

Deliveroo se povlači s njemačkog tržišta

Britanska kompanija za dostavu hrane Deliveroo u ponedjeljak je priopćila da će se tokom tjedna u potpunosti povući iz Njemačke, dodajući da se planira usredotočiti na druga tržišta s boljom poslovnom perspektivom.

Kompanija je putem e-maila kupcima priopćila da od 16. kolovoza više neće dostavljati hranu u Njemačkoj.

“Deliveroo će se odsada usredotočiti na razvijanje poslovanja na drugim tržištima širom svijeta“, dodali su.

Glasnogovornik Deliverooa rekao je za AFP da kompanija planira preusmjeriti energiju i novac na druga tržišta u Europi i Aziji.

Jednog bi se dana ipak mogli vratiti u Njemačku, poručuju iz kompanije.

Vlasnicima restorana, biciklistima i radnicima u Njemačkoj najavljuju isplatu kompenzacijskih paketa,a kupcima povrat neiskorištenih kredita na računima.

Deliveroo je tehnološka platforma koja korisnicima omogućuje naručivanje hrane iz restorana putem Interneta. Narudžbu dostavljaju kuriri na biciklima.

Otkako su počeli s radom u Njemačkoj u travnju 2015. godine, angažirali su honorarno 1.100 kurira, te na određeno i neodređeno zaposlili 100 radnika.

Najava njihova odlaska iz Njemačke iznenadila je sve budući da su početkom godine najavljivali ambiciozne planove širenja poslovanja, pribavivši od investitora, uključujući i Amazon, oko 575 milijuna dolara.

Već su se ranije povukli iz niza manjih njemačkih gradova kako bi se usredotočili na metropole poput Berlina, Hamburga i Frankfurta.

Nakon njihova povlačenja dominantna platforma Lieferando u vlasništvu nizozemske tvrtke Takeaway ostat će gotovo bez ozbiljne konkurencije na njemačkom tržištu.

P.T./hina

foto: deliveroo