Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Deutsche Telekom i Ericsson najavljuju suradnju na pružanju 5G usluga njemačkoj industriji

Deutsche Telekom i Ericsson najavljuju suradnju na pružanju 5G usluga njemačkoj industriji

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom (DT) i švedski proizvođač opreme za mobilne mreže Ericsson najavili su u utorak da će udružiti snage kako bi podmirili sve veću potražnju industrijskih tvrtki u Njemačkoj za uslugama prijenosa podataka mobilnim mrežama nove generacije.

Tehnologija 5G omogućuje prijenos podataka minimalno 20 puta većom brzinom nego u postojećim mrežama četvrte generacije i osigurat će uvjete za modernizaciju industrije i širenje poslovanja na područja poput visoko automatiziranih vozila, proširene stvarnosti i umjetne inteligencije.

DT i Ericsson surađivat će na pružanju usluga mobilnog prijenosa podataka u industrijskim pogonima, zračnim te pomorskim i riječnim lukama, stoji u odvojenim priopćenjima dvije tvrtke.

U Ericssonu napominju i da će njihove mreže Campus obuhvaćati javne i privatne mobilne mreže.

Tehnologija mobilnih mreža nove generacije područje je žestokog natjecanja kompanija u telekomunikacijskom sektoru koje će u sljedećih sedam godina samo u SAD-u na taj segment poslovanja potrošiti 275 milijardi dolara, prema procjeni računovodstvene tvrtke Accenture.

Savjetodavna tvrtka Gartner prognozira pak u izvješću objavljenom ove godine da će mreže 5G u početnoj fazi biti instalirane u prvom redu na otocima. Na globalnoj će razini do 2025. godine manje od 45 posto telekomunikacijskih kompanija lansirati komercijalne mreže 5G, procjenjuju također u Gartneru.

Deutsche Telekom najavio je u srpnju ograničenu lepezu 5G usluga na matičnom, njemačkom tržištu, koje će biti ponuđene u prvom redu korisnicima u gradovima s brzim mobilnim pristupom Internetu.

P.T./hina

foto: novo.hr