Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Dioničarima Valamara dividenda od jedne kune po dionici

Dioničarima Valamara dividenda od jedne kune po dionici

Glavna skupština Valamar Riviere u četvrtak je donijela odluku o isplati dividende dioničarima u iznosu od jedne kune po dionici, a koja će se isplatiti iz dobiti ostvarene 2016. godine, objavili su iz te turističke tvrtke.

Dioničarima koji to žele četvrtina pripadajuće dividende može biti isplaćena u pravima – dionicama društva, stoji u odluci glavne skupštine.

Dioničarima koji ne daju izjavu da žele isplatu dividende u pravima – dionicama ili čija izjava ne prispije Središnjem klirinško depozitarnom društvu (SKDD) do 30. svibnja dividenda će biti isplaćena u novcu, ističe se u priopćenju.

Dan od kada će se na uređenom tržištu trgovati dionicama Valamar Riviere bez prava na isplatu dividende je 15. svibnja, a dividenda će biti isplaćena 7. lipnja.

Inače, dividenda koja će se dioničarima isplatiti ove godine je za 10 lipa veća nego lani. Naime, lani je dividenda iznosila 90 lipa po dionici, a bila je isplaćena iz zadržane obiti ostvarene u 2015. i 2016. godini. Dioničari su i prošle godine mogli odabrati da im se četvrtina dividende isplati u dionicama Valamara.

Dioničari su na današnjoj glavnoj skupštini odlučili i da se lanjska dobit, koja je iznosila  239,3 milijuna kuna, rasporedi u zadržanu dobit.

Iz Valamara su u priopćenju o odluci skupštine o dividendi izvijestili i da su jučer objavili integrirano godišnje izvješće i društveno odgovorno poslovanje za 2018. godinu, što je već četvrta godina za redom kako objavljuju to izvješće.

“Valamar je razvio devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja za koje na godišnjoj razini ciljano ulaže minimalno 2,5 posto prihoda. U 2018. godini, u te krovne programe uloženo je gotovo dvostruko više od toga, 4,9 posto prihoda odnosno 101 milijun kuna”, ističu iz te turističko-hotelske kompanije.

K.A./hina

foto: Valamar