Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Dječak ubojica iz Srbije na popisu imao preko 25 imena: “Bio sam odbačen”

Dječak ubojica iz Srbije na popisu imao preko 25 imena: “Bio sam odbačen”

Učenik (14) sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu koji je na današnji dan, prije točno tri mjeseca, počinio jezivi masakr u kojem je iz očevog pištolja ubio devetoro vršnjaka i zaštitara, planirao je ubiti mnogo više djece.

On je kriminalistima priznao da je napravio popis djece čiju je smrt želio, ali je sada otkrio da je na njegovom prvom popisu bilo preko 25 imena.

“Napravio sam popis za odstrel. Na njemu je bilo preko 25 imena i shvatio sam da je to ipak previše pa sam od njega odustao. Toga dana, kada sam došao u školu, odlučio sam pucati redom”,  navodno je ispričao dječak, pišu srpski mediji.

Kada je upitan zašto je to napravio, rekao je:

“Bio sam odbačen, nisu mi to bili prijatelji. Zbog toga sam to napravio”,  navodno je rekao najmlađi masovni ubojica u Srbiji koji je kriminalistima ispričao i da ga je na zločin inspirirala dokumentarna serija o masovnim ubojicama u školama.

Dječak je prije točno tri mjeseca, 3. svibnja u 8.40 sati s ruksakom i dva pištolja ušao u školu, pucao u radnika osiguranja, pa u djevojčice koje je zatekao na hodniku, a onda je ušetao u svoj razred VII/2 koji je imao sat povijesti i u učionici ubio kolege iz razreda. Devetoro vršnjaka i radnika osiguranja ubio je tog jutra, a ranio njih četvoro.

Kada je završio krvavi pir, otišao je u školsko dvorište, bacio pištolje i pozvao policiju. Predstavio se, rekao šta je učinio i mirno pričekao da kriminalisti dođu po njega.

Ja sam psihopat”, bilo je navodno prvo što je policiji rekao dječak, koji je u to vrijeme imao 13 godina, zbog čega po zakonu nije kazneno odgovoran.

Istog dana je smješten je na psihijatrijsku kliniku, u kojoj pod najvećim mjerama osiguranja boravi i dalje.

N.H.

foto: scr.N1