Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Dječaka (9) više puta slali kući s Hitne, na kraju je umro

Dječaka (9) više puta slali kući s Hitne, na kraju je umro

‘Dakle, sve što možemo nedjeljom napraviti je napravljeno, da je bilo indikacije da se dijete transportira, ono bi bilo upućeno u KBC Split. Mi smo sve napravili po pravilima službe. Dijete je upućeno kako je upućeno i završilo je kako je završilo’, rekla je dr. Marijana Matić

Devetogodišnji G.B. iz Metkovića preminuo je u utorak od posljedica sepse u KBC-u Split. Dva dana prije smrti dva puta su ga s Hitne u Metkoviću poslali kući, dok su ga u ponedjeljak s Hitne poslali pedijatru, javlja Index.hr.

Dječak je u lošem stanju dovezen na Hitnu koja se nalazi u zgradi Doma zdravlja Metković, nakon pregleda malenog su pustili kući, no otac ga je isto večer ponovno doveo jer mu se stanje pogoršalo. Oni su ga ponovno poslali doma i poručili mu da se javi pedijatrici u ponedjeljak.

Treća pedijatrica koja je primila rekla je kako je dječak već tada bio u jako teškom zdravstvenom stanju, te kako je odmah uočila da je dijete vitalno ugroženo i posumnjala je na sepsu. Index je razgovarao s voditeljicom Hitne u Metkoviću Marijanom Matić koja kaže da se tu ne može nikoga optužiti za smrt dječaka jer je “zakazala sudbina ili se radilo o lošoj sreći”.