gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / dm povukao babylove EKO dječju zobena kašu

dm povukao babylove EKO dječju zobena kašu

Zbog povećane količine okratoksina A (kontaminacija plijesnima) dm je iz predostrožnosti povukao proizvod babylove EKO dječja zobena kaša (8+ mjeseci), jabuka i breskva, 200 grama, s rokom trajanja najbolje upotrijebiti do 14. svibnja 2023., priopćio je u petak dm.

“S ciljem osiguravanja najviše razine sigurnosti proizvoda i kupaca, dm moli kupce da provjere jesu li kupili babylove EKO dječju zobenu kašu 8+ mj. jabuka i breskva, 200 g, navedenog roka trajanja te da proizvod ne konzumiraju već da ga vrate u prodavaonicu dm-a gdje će im biti osigurana zamjena proizvoda ili povrat novca.

Proizvod se može vratiti otvoren ili neotvoren te bez predočenja računa”, ističe u priopćenju dm.

Informacija o opozivu i povlačenju objavljena je na dm-ovoj internetskoj stranici.

Podsjetimo, ranije danas Državni inspektorat priopćio je da se zbog povećane količine mikotoksina – okratoksina A s tržišta povlači dm babylove BIO kašica za djecu jabuka-breskva (dm babylove Bio Kinderporridge Apfel-Pfirsich).

Dm babylove BIO kašica za djecu jabuka-breskva, 200g, LOT broja: JC 18:51, s rokom upotrebe do 14.05.2023. nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 1881/2006 od 19. prosinca 2006. o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani, stoji u priopćenju.

Proizvođač BIO kašice je Gittis Naturprodukte GmbH, Puch bei Hallein, Austrija, a na tržište ga stavlja dm-drogerie markt d.o.o., Zagreb.

N.H.

foto: dm

Tagovi: ,