Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Domagoj Duvnjak proglašen za najkorisnijeg igrača Bundeslige

Domagoj Duvnjak proglašen za najkorisnijeg igrača Bundeslige

Kapetan Kiela i hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak proglašen je za najkorisnijeg igrača njemačke Bundeslige za sezonu 2019./20. Odluku su donijeli treneri i kapetani svih 18 bundesligaških momčadi, kao i oko 10.000 navijača koji su sudjelovali u glasovanju.

Za 32-godišnjaka ovo je drugu ovakva nagrada, a prethodnu je osvojio 2013. godine, piše nogometplus. Duvnjak je u Njemačkoj od 2009. godine te je prvotno igrao za HSV Hamburg iz kojeg 2014. prelazi u THW Kiel. U 24 odigrane ovosezonske utakmice upisao je 65 golova, a kao razloga za nagradu se posebno ističe njegova raznovrsnost te podjednako dobra obrana kako u napadu tako i u obrani.

Sezona u njemačkoj Bundesligi okončana je nakon 27. odigranih kola, a titulu prvaka je ponio THW Kiel koji je u trenutku prekida bio na vrhu ljestvice. Prvak je odlučen na temelju prosjeka osvojenih bodova u odnosu na ukupno odigrani broj utakmica, a prema njemu Kiel je na prosjeku od 1,66 osvojenih bodova dok je drugoplasirani Flensburg na 1,56.

Dodajmo da je Duvnjak ove godine osvojio i nagradu za najkorisnijeg igrača Europskog prvenstva u kojem je Hrvatska u finalu odigranom u Štokholmu poražena od Španjolske.

N.H.

foto: novo.hr