Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Dvoipolgodišnje dijete za koje se sumnja da je zlostavljano u dobrom stanju

Dvoipolgodišnje dijete za koje se sumnja da je zlostavljano u dobrom stanju

Dvoipolgodišnje dijete, koje je dovedeno u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja, u dobrom je općem stanju i komunicira s okolinom, potvrdio je za Hrt ravnatelj bolnice Goran Roić.

– Dijagnostička analiza je završena i dječak je u dobrom općem stanju, rekao je Goran Roić. Dječakova majka, prema medijskim navodima, radi u sezoni na obali te je krenula prema Zagrebu kako bi posjetila dijete.

Uz pothranjenost, dijagnosticirani su mu prijelom ruke te brojni hematomi, stari prijelomi obiju podlaktica i ožiljci za koje liječnici vjeruju da su nastali gašenjem opušaka. Sve upućuje na to da je dijete bilo zlostavljano.

Dječaka je čuvala 19-godišnja djevojka, a u bolnicu ga je dovela susjeda dok je majka radila sezonski posao u Puli. Socijalna služba i policija i dalje istražuju slučaj. Dječak bi mogao biti oduzet majci, a policija podići kaznenu prijavu.

– S obzirom na okolnosti ozljeda, sumnja se na fizičko zlostavljanje djeteta, kazao je Roić te je naglasio da su obavijestili sve mjerodavne službe.

Iako su ozljede, prema navodima medija, bile ozbiljne, uz višestruke prijelome različite starosti i ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka, Roić kaže da se dječakovo stanje poboljšava te da komunicira s okolinom.

Ravnatelj bolnice u Klaićevoj ujedno je naglasio da dječakova majka neće moći doći u posjet bez policijske pratnje.

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Ravnateljica zagrebačkog Centra za socijalnu skrb Tatjana Brozić Perić smatra da se radi o kaznenom djelu. Iako su se s majkom dječaka u Centru i prije susretali, nisu znali da joj treba pomoć u brizi za dijete, pa joj nisu pružili ni obiteljsko-pravnu zaštitu, ističe ravnateljica.

novo.hr

foto: scr.hrt