Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Dvojac tri godine pratio i uhodio 65-godišnjaka

Dvojac tri godine pratio i uhodio 65-godišnjaka

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljanina u dobi od 49 i 38 godina koje se sumnjiči za kaznena djela Nametljivo ponašanje i Neovlašteno slikovno snimanje.

Sumnjiči ih se da su se od kraja lipnja 2020. godine do 28. srpnja 2023. godine u Zadru nametljivo ponašali prema 65-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg su ustrajno pratili ili uhodili te s njim nastojali uspostaviti neželjeni kontakt.

Također ih se sumnjiči da su 30. srpnja oko 18 sati na otoku Ugljanu, u otvorenom djelu privatnog objektu neovlašteno slikovno snimali prostor posebno zaštićen od pogleda, a potom su snimljene fotografije javno objavili u medijskom prostoru i na taj način učinili dostupnu drugim osobama čime su povrijedili privatnost 51–godišnjeg državljanina i maloljetne državljanke Velike Britanije koji se nalaze na objavljenim fotografijama.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Nametljivo ponašanje te kazneno djelo Neovlašteno slikovno snimanje, protiv obojice muškaraca se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Novo.hr

foto: arhiva.fah