Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / EISA: Najbolji pametni telefon za 2019.-2020. Huawei P30 Pro

EISA: Najbolji pametni telefon za 2019.-2020. Huawei P30 Pro

Europsko udruženje za sliku i zvuk-EISA najboljim pametnim telefonom za sezonu 2019.-2020. izabrala je Huawei P30 Pro, doznaje se od člana žirija tog izbora Dragana Petrica iz magazina Bug, jedinog hrvatskog člana EISA-e.

EISA je svoj izbor najboljih pametnih telefona, audio-video i drugih elektroničkih uređaja za 2019.-2020. objavila ovoga tjedna, a nagrade najboljima EISA Awards dodijelit će početkom rujna u Berlinu na Svjetskom sajmu potrošačke elektronike-IFA.

To je udruženje jedno od najutjecajnijih u Europi i svijetu, u čijem su članstvu najbolji i najvažniji tech magazini i čiji godišnji izbor najboljih mobilnih i drugih elektroničkih uređaja uvažavaju brojne kompanije i korisnici.

Ove se godine, po riječima Petrica, na glasovanju okupilo 60-ak urednika najutjecajnijih svjetskih tech časopisa iz 29 zemalja, od Kanade i SAD-a, preko Europe do Japana i Australije, koji su birali najbolje proizvode u više kategorija.

Uvjet za davanje glasa bilo kojem uređaju je da se u ‘labovima’ njihovih časopisa testiraju svi kandidirani uređaji, što radimo i u Bugu, čiji sam, kao i jedini iz Hrvatske, predstavnik na tom žiriranju šestu godinu za redom”, kaže Petric, dodajući da su EISA Awards među najcjenjenijim svjetskim nagradama za tehnološke proizvode, osnovane još 1982. godine, čime su i među ‘najstarijima’ za nagrađivanje izvrsnosti elektroničkih uređaja.

Osim najboljeg pametnog telefona (smartphone), u kategoriji mobilnih uređaja EISA-in žiri odabrao je i najbolje pametne telefone u više potkategorija, pa je tako OnePlus 7 Pro najbolji najnapredniji smartphone na tržištu, Xiaomi Redmi Note 7 najbolji ‘best buy’ ili uređaj koji daje najbolje vrijednosti za uloženi novac, a Honor 20 Pro najbolji ‘lifestyle’ pametni telefon.

U kategoriji slušalica, EISA-in žiri najboljima je odabrao proizvod JBL Reflect Flow, dok je u kategoriji električnih vozila najbolji električni romobil Xiaomi Mi Scooter Pro.

U kategoriji Hi-Fi-ja od ukupno 19 najboljih u 2019.-2020. su primjerice najboljim ‘loudspeakerom’ izabrali Elac Navis ARB-51, dok su u kategorijama ‘home theatre audio’ i ‘home theatar video&display’ među ukupno 21 najboljih AV receiver Denon AVR-X2600H, Samsung QE82Q950R, Philips 55OLED804 i drugi.

U kategoriji najnaprednijih kamera/fotoaparata i opreme među 22 najboljih su primjerice Fujifilm X-T3, dok je u kategorijama elektroničkih uređaja u automobilima među devet najboljih i Kenwood DMX8019DABS te drugi.

N.H./hina

foto: Huawei

Tagovi: