Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Eksplozija u središtu Pariza, sumnja se na curenje plina

Eksplozija u središtu Pariza, sumnja se na curenje plina

U subotu u jutarnjim satima u središnjem dijelu Pariza dogodila se snažna eksplozija, potvrdila je policija. U izvješćima se navodi kako je nekoliko osoba ozlijeđeno, a sumnja se da je curenje plina izazvalo eksploziju.

Eksplozija se dogodila na Rue de Trevise, uzrokujući požar i kaos na susjednim ulicama, izvještavaju lokalni svjedoci i novinari.

Fotografije i videozapisi objavljeni na društvenim mrežama pokazuju oblak dima i plamena koji polako “gutaju” jednu od zgrada. Svjedoci na terenu kažu da mnogi trebaju medicinsku pomoć.

Prema francuskim medijima, eksplozija, koja je možda potaknuta curenjem plina, dogodila se u pekari u 9. pariškom okrugu. Područje, smješteno na desnoj obali rijeke Seine dom je nekoliko znamenitosti, uključujući Parišku operu, Boulevard Haussmann i kazalište u Parizu.

Policija poziva ljude da se drže dalje od tog područja i naprave mjesta za vozila hitne pomoći.

Prva izvješća s mjesta događaja ukazuju na to da je nekoliko osoba ozlijeđeno, iako još nema službenih informacija, prenosi Hrt. Vatrogasci su se pojavili na mjestu događaja nedugo nakon eksplozije. Kada su stigli, morali su evakuirati ljude koji nisu mogli napustiti zgradu.

novo.hr

foto: twitter