Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Ericsson ulaže u proizvodnju opreme za mreže 5G u Poljskoj

Ericsson ulaže u proizvodnju opreme za mreže 5G u Poljskoj

Švedski proizvođač opreme za mobilne mreže Ericsson najavio je povećanje proizvodnje i dodatna ulaganja u pogon u poljskom Tczewu kako bi što bolje iskoristio priliku koju otvara uspostava mreža nove generacije 5G u Europi.

Prema pisanju poljskog lista Rzeczpospolita, poljski premijer Mateusz Morawiecki sastao se u četvrtak u Švedskoj sa čelnikom Ericssonova odjela za Europu i Latinsku Ameriku Arunom Bansalom.

Razgovarali su o prebacivanju dijela strojeva za proizvodnju opreme za mreže nove generacije 5G u Poljsku, doznaje poljski list.

Iz švedske su kompanije izvijestili da će pogon u Poljskoj biti “potpuno spreman za podmirivanje potražnje na europskom tržištu” najkasnije do prvog tromjesečja iduće godine.

Nisu željeli otkriti detalje ulaganja u Poljskoj, navodeći tek da će povećana proizvodnja u tom pogonu biti dopuna onoj u pogonu u glavnom gradu Estonije Tallinnu.

Naš je glavni cilj pripremiti potrebne kapacitete na području 5G kada je u pitanju europsko tržište i logističkom efikasnošću skratiti proces od narudžbe do isporuke proizvoda”, kazala je u elektronskoj poruci za Reuters glasnogovornica Ericssona.

Poljski je regulator u srpnju zatražio od parlamenta izmjene odgovarajućih propisa kako bi se omogućila uspostava mreža 5G u skladu s propisima Europske unije, podsjeća Reuters.

Ericssonovi su glavni konkurenti na globalnom tržištu infrastrukture za mobilni prijenos podataka finska Nokia i kineski Huawei, podsjeća agencija.

K.A./hina

foto: Ericsson