Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / EU kaže da će i u zračnom prometu trebati socijalno distanciranje

EU kaže da će i u zračnom prometu trebati socijalno distanciranje

Europska komisija će idućeg mjeseca predstaviti paket pravila za sigurno ponovno putovanje zrakoplovima kada se ukinu mjere protiv širenja Covida-19, uključujući socijalno distanciranje u zračnim lukama, dok su neke zrakoplovne tvrtke iz SAD-a uvele svoje zaštitne mjere.

Povjerenica EU-a za promet Adina Valean u srijedu je rekla da se među tim mjerama razmatra nošenje maske te dezinfekcija zrakoplova i zračnih luka.

– Sve to treba biti dio tih smjernica i vjerojatno ćemo sredinom svibnja iznijeti ovu strategiju na kojoj radimo, poručila je Valean na Twitteru.

Međunarodna udruga za zračni prijevoz (IATA), koja procjenjuje da bi kriza mogla zrakoplovne kompanije koštati do 314 milijardi dolara, ocijenila je da će vraćanje potražnje za njihovim uslugama ovisiti o mjerama poput kontrola i testiranja.

Delta Air Lines, prva američka zrakoplovna tvrtka koja je objavila kvartalne rezultate, upozorila je da će oporavak biti složen i da će ovisiti o osjećaju sigurnosti putnika.

– Kada pitate ljude što je najvažnije kako bi ih se navelo da ponovno počnu putovati kažu da će to biti osjećaj da su sigurni, rekao je čelnik Delte Ed Bastian.

Još se ne zna hoće li regulatorna tijela u SAD-u uvesti opće mjere za sektor putničkog zrakoplovstva, rekao je Bastian.

P.T./h

foto: dubr.airport

Tagovi: