Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Europski zrakoplovni prijevoznici obustavljaju letove nad Afrikom

Europski zrakoplovni prijevoznici obustavljaju letove nad Afrikom

Europski prijevoznici u ponedjeljak su izvijestili o obustavljanu letova diljem afričkog kontinenta nakon što je u nedjelju nigerska hunta zatvorila zračni prostor iznad te zemlje.

“Zatvaranje zračnog prostora Nigerije dramatično proširuje područje preko kojeg većina komercijalnih letova između Europe i južne Afrike ne može letjeti”, piše u priopćenju službe za praćenje letova FlightRadar24.

Francuska zrakoplovna kompanija Air France obustavila je letove za i iz Ouagadougoua u Burkini Faso i Bamaka u Maliju do 11. kolovoza, priopćila je u ponedjeljak. Također očekuje dulje letove u regiji zapadne Afrike.

Zrakoplovni analitičar James Halstead je rekao da će zrakoplovni prijevoznici uglavnom morati pronaći alternativne rute i da bi poteškoće trebale biti ograničene s obzirom na mali broj afričkih zračnih linija.

“Nisam siguran da je ovo veliki poremećaj. Utjecat će na rute od Europe do Nigera i Juže Afrike i vjerojatno od Etiopskog zaljeva do zapadne Afrike”, kazao je.

Glasnogovornici Lufthanse i Brussels Airlinesa rekli su da bi vrijeme letova moglo biti između jedan i pol i tri i pol sata duže za preusmjerene letove.

British Airways je priopćio da se “ispričava klijentima zbog prekida njihovih putovanja” te da naporno radi kako bi što prije nastavili svoje putovanje.

T.R./H

foto: shutterstock