Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/tehnologija / Facebook upozorio francusku policiju na nasilni napad prenošen uživo na internetu

Facebook upozorio francusku policiju na nasilni napad prenošen uživo na internetu

Francuski žandari uhitili su počinitelja nasilnog napada i spasili njegovu žrtvu nakon što ih je Facebook upozorio da se napad prenosi uživo na internetu, objavila je u srijedu francuska žandarmerija.

Facebook je upozorio vlasti da se napad prenosi uživo. Na snimci se moglo vidjeti muškarca s pištoljem kako tuče drugog i prijeti da će ga ubiti. To se zbilo u subotu u 5 sati ujutro.

Policija je ušla u trag napadaču pomoću snimke i njegova Facebook profila utvrdivši da se incident odvija u jednoj kući u ruralnom području regije Bretagne, na zapadu zemlje.

Policajci su ušli u kuću u 7,20 sati i uhitili napadača. Žrtvu su pronašli u šoku i natečena lica.

Napadač je dobio pet godina zatvora, od čega godinu uvjetno, nakon što je priznao krivnju.

Facebook je vlasti upozorio putem vladine platforme Pharos, koja je otvorena i za obične građane koji na internetu naiđu na nezakoniti materijal.

Incident se dogodio u trenutku kada francuske vlasti nastoje primorati društvene medije i druge internetske tvrtke da suzbijaju nezakonit sadržaj.

Facebook je u lipnju pristao davati francuskim vlastima IP adrese korisnika osumnjičenih da ilegalno potiču na mržnju. Do sada je to činio samo za materijal povezan s terorizam i dječju pornografiju.

novo.hr

foto: novo.hr

Tagovi: