Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /FOTO/ Hrvatski i slovenski ronioci u akciji “Čišćenje bez granica” zajedno čistili Savudrijsku valu

/FOTO/ Hrvatski i slovenski ronioci u akciji “Čišćenje bez granica” zajedno čistili Savudrijsku valu

U sklopu velike  ekološke akcije “Čišćenje bez granica”, više od dvjesto ronilaca iz Hrvatske i Slovenije očistilo je u nedjelju podmorje na pet lokacija u Savudrijskoj vali, a otpad je uklonjen s površine veće od pedeset kilometara četvornih.

Povodom Svjetskog dana okoliša koji se obilježava 5. lipnja ronioci iz Hrvatske i Slovenije udružili su se i danas čiste podmorje u Savudrijskoj vali. Ronioci su naravno, čistili obje strane zaljeva – slovensku i hrvatsku. 

Poseban doprinos dala su djeca iz IV. Međunarodne dječje ronilačke ekopatrole koja su pod vodstvom instruktora ronjenja pomagala u čišćenju mora uz obalu u kampu Veli Jože. Uz hrvatske i slovenske ronioce, u akciji su sudjelovali i ronioci iz više klubova i udruženja iz Bosne i Hercegovine.

Glavni je cilj akcije, uz čišćenje podmorja, podizati svijest građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru. Kako bi se u tome uspjelo, nužno je povezivanje građana svih generacija i susjednih zemalja, poručuje organizator akcije – Promocija ronjenja.

Akciji “Čišćenje bez granica” nazočni su i gradonačelnici Umaga i Pirana, počasni konzuli Hrvatske i Slovenije, kao i čelnik hrvatskoga Fonda za zaštitu okoliša.

novo.hr

foto: Promocija ronjenja