Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /FOTO/ Tužni prizori Slovenije iz zraka: Rijeke nabujale, dijelovi zemlje pod vodom

/FOTO/ Tužni prizori Slovenije iz zraka: Rijeke nabujale, dijelovi zemlje pod vodom

Više od stotine vatrogasnih intervencija zabilježeno je u Sloveniji od četvrtka navečer. Tri kampa su evakuirana, a nekoliko sela odsječeno je od ostatka zemlje

Zbog obilnih kiša rijeke su nabujale i izazvale poplave u dijelovima Slovenije. Portal Neurje.si objavio je na Facebooku fotografije Komende snimljene iz zraka koje prikazuju dramatičnu situaciju u toj općini. Kao što se može vidjeti na fotografijama, brojne kuće i vozila nalaze se pod vodom. 

Neurje.si ranije je situaciju opisalo “katastrofalnom” te istaknuo da se poplavni val ubrzano širi. “U Celju, Mariboru, Dupleku i drugdje oglasile su se sirene za poplave. Mnoga su mjesta odsječena od svijeta. Navečer i u noći će kiša jačati pa će u većem dijelu zemlje biti kaotično”, navode.

U Koruškoj su mnoge ceste zatvorene za promet, rijeke su već prešle korita, poplavljene su mnoge kuće i podrumi, a pokrenula su se i brojna klizišta, rekli su danas za STA iz slovenske Uprave za zaštitu i spašavanje.

Danas su za STA kazali u spomenutoj upravi da se situacija mijenja iz minute u minutu, zatvoren je most kod Dravograda, vrlo je otežan prolazak do Prevalja i Črne na Koroškem. Mnogi Korušci zarobljeni su u svojim domovima, jer ih voda poplavljuje.

N.H.

foto: Neurje.si