Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Ghosnu je preko nizozemske podružnice Nissana i Mitsubishija isplaćeno 7 milijuna eura bonusa

Ghosnu je preko nizozemske podružnice Nissana i Mitsubishija isplaćeno 7 milijuna eura bonusa

Smijenjenom predsjedniku uprave Renault-Nissana Carlosu Ghosnu isplaćeno je preko nizozemske podružnice Nissana i Mitsubishija sedam milijuna eura bonusa, izvijestio je francuski dnevnik Les Echos.

Dvije su kompanije u Nizozemskoj osnovale podružnicu Nissan Mitsubishi BV u lipnju 2017. radi isplate bonusa zaposlenicima i menažerima, podsjeća francuski financijski dnevnik.

Prema prvotnom planu podružnica nije trebala isplaćivati bonuse najviše rangiranim direktorima Nissana i Mitsubishija ali je Ghosn u veljači 2018. – bez znanja drugih direktora – postao njezin zaposlenik, što je omogućilo isplate, doznaje Les Echos.

Nissanov glasnogovornik nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom te informacije.

Ghosn je u pritvoru u Japanu od uhićenja 19. studenoga prošle godine a optužnice protiv njega uključuju prijavu netočnih podataka o primanjima u petogodišnjem razdoblju zaključno s 2015. godinom. Na sudskom ročištu prošlog tjedna odbacio je te optužbe.

Reuters je prošlog tjedna izvijestio da je jednom od Ghosnovih direktora preko nizozemske podružnice isplaćena dodatna plaća u šesteroznamenkastom iznosu. Iako ne navode na zaključak o nezakonitom postupanju, takve isplate ukazuju na probleme u upravljanju a naznačuju i mogući sukob interesa, napominje Reuters.

K.N./hina

foto: arhiva.nh

Tagovi: , ,