Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Golfa koji je sinoć usmrtio ženu vozio splitski diler, već je jednom naletio na pješakinju

Golfa koji je sinoć usmrtio ženu vozio splitski diler, već je jednom naletio na pješakinju

U teškoj prometnoj nesreći u kojoj je sinoć oko 21 sat u Splitu poginula pješkinja, sudjelovao je i poznati splitski diler, piše Slobodna Dalmacija pozivajući se na izjave svjedoka.

Podsjetimo, nesreća se dogodila na križanju Ulice Domovinskog rata, Hrvatske mornarice i Ulice slobode, kada je dvoje pješaka pokupio VW Golf, koji se spuštao od Gripa prema Poljudu, i to nakon kontakta s BMW-om, koji je došao iz suprotnog smjera. Vozačica BMW-a je skretala ulijevo u Ulicu Domovinskog rata, a nakon sudara Golf je odbačen na nogostup.

Pješakinja je preminula, dok je drugi pješak prevezen u splitsku bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama.

Čuo sam udar dva automobila, okrenuo se i vidio Golf kako udara u stup semafora pa u pješake, ženu i muškarca. Vjerojatno je izgubio kontrolu nad vozilom nakon sudara s BMW-om. Mislim da je Golf išao iz Ulice Slobode prema Poljudu tj. u Ulicu Hrvatske mornarice, a da je BWM išao iz smjera Poljuda skrenuti ulijevo u Ulicu Domovinskog rata”, ispričao je jedan od svjedoka.

Dodao je kako je tada vidio vozača Golfa, za kojeg, kaže, zna da ima dosje. On se, priča dalje svjedok, svađao sa ženskom osobom koja je izašla iz BMW-a. “Za to vrijeme su na cesti ležali oboreni pješaci, žena koja se nije micala i muškarac koji je jedva davao znakove života”, naveo je.

Slobodna piše kako je 33-godišnji vozač Golfa ranije osuđivan na na zatvorsku kaznu zbog preprodaje dva i pol kilograma marihuane, a poznat je i po brzoj vožnji. Uhićen je početkom 2013. godine nakon što je sa sudionikom bježao policiji u vozilu.

Tada su na raskrižju ulica Domovinskog rata i Dubrovačke u ranim poslijepodnevnim satima projurili kroz crveno svjetlo i oborili pješakinju i samo nastavili voziti. Nakon što su automobilom oborili ženu, koja je lakše ozlijeđena, i udarili nekoliko automobila, nastavili su brzu vožnju Ulicom Domovinskog rata dok im nije pukla gumaSvoj su bijeg nastavili pješke. Jedan je uhićen odmah, a drugi se predao desetak dana kasnije. Vozač Golfa je tada osuđen na dvije godine i osam mjeseci zbog preprodaje marihuane, a uračunate su mu ranije presude zbog krađe i protupravne naplate.

novo.hr

foto: novo.hr