Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Google gasi društvenu mrežu Google+ već u travnju nakon novog buga

Google gasi društvenu mrežu Google+ već u travnju nakon novog buga

Google je najavio gašenje društvene mreže Google+ već u travnju iduće godine, ranije no što su planirali, zbog novog ‘buga’ koji je omogućio pristup podacima 52 milijuna korisnika, iznova potpirivši sumnje u kontrolu privatnosti u tom softverskom divu.

Iz Googlea su izvijestili da je bug vanjskim inženjerima omogućio pristup privatnim podacima 52 milijuna korisnika, uključujući “ime, email adresu, zanimanje i dob”.

Podaci su izloženi mogućenosti neovlaštenog pristupa dan uoči prvog svjedočenja izvršnog direktora Sundara Pichaija pred istražnim povjerenstvom američkog Kongresa.

‘Bug’ je otkriven ‘nedavno’, tvrde u Googleu, a u mrežu je ušao u studenom.

Stoga su pomaknuli planirano gašenje potrošačke varijante društvene mreže Google+ s kolovoza na travanj iduće godine.

Odluka o gašenju Google+ donesena je u listopadu nakon što su u kompaniji otkrili ‘bug’ koji je stotinama vanjskih inženjera omogućio uvid u podatke najmanje 500 tisuća korisnika.

“Zbog otkrivanja novog buga odlučili smo ubrzati gašenje svih Google+ API-ja (sučelja za programiranje aplikacija); to ćemo napraviti u idućih 90 dana'”, napisao je čelnik upravljanja proizvodima u odjelu aplikacija za poslovne korisnike David Thacker.

“Također smo odlučili ubrzati gašenje Google+ namijenjenog potrošačima s kolovoza 2019. na travanj 2019.”, dodao je Thacker.

K.A./hina

foto: Google

Tagovi: