gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Gotovo 200 uzoraka na varaždinskoj izložbi bučina ulja

Gotovo 200 uzoraka na varaždinskoj izložbi bučina ulja

Gotovo 200 uzoraka bučina ulja iz četiriju država, kuhanje ulja na starinski način,  degustacije domaćih jela, kulinarski show i brojni drugi sadržaji, očekuju posjetitelje na 2. Međunarodnoj izložbi bučina ulja Alpe-Adria u Varaždinu u subotu, 25. svibnja.

Uz međunarodnu, održat će se i 9. izložba bučinih ulja sjeverozapadne Hrvatske, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Varaždinski župan Radimir Čačić rekao je kako je riječ o jedinoj međunarodnoj izložbi bučina ulja u Europi, što je vrlo brzo prepoznato.

Ove je godine iz Slovenije, Austrije i Mađarske stiglo 67 uzoraka, za trećinu više nego lani, a za 30 posto povećan je broj izlagača iz Hrvatske.

Za posjetitelje je, pored ostalog, organiziran kulinarski show pod nazivom “Varaždinsko bučino ulje”. Četvorica vrhunskih kuhara pripremat će vrhunska jela s Varaždinskim bučinim uljem i tartufima, a udruga Hajdina predstavit će kuhanje ulja na starinski način.

Bit će proglašen i šampioni 2. Izložbe Alpe-Adria i 9. Izložbe sjeverozapadne Hrvatske te dodijeljene zlatne, srebrne i brončane medalje.

T.R./hina

foto: scr.arhiva