Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Gradonačelnica Supetra oštro reagirala na napad i Torcidi uzela sponzorstvo

Gradonačelnica Supetra oštro reagirala na napad i Torcidi uzela sponzorstvo

Incident kojeg se svaki normalan građanin Brača, ali i Hrvatske srami, dogodio se jučer u ranim jutarnjim satima u ulici Hrvatskih velikana u Supetru. U njemu je sudjelovalo više osoba. Policija je utvrdila da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili.

Brzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholiziranost, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Prema saznanjima Dalmatinskog portala, napadnuti su sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin. Njemu je slomljen nos, a ozljede su zadobili i ostali. Tvrde da su napadnuti na nacionalnoj osnovi.

Na ovaj događaj jutros je reagirala supetarska gradonačelnica Ivana Marković, piše Dalmatinski portal.

Ispred Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom. Grad Supetar je oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posjetiti naš Grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu. Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida Kupa (iako se napad nije se desio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Također, Grad Supetar će uskratiti daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa. Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti – stoji u priopćenju supetarske gradonačelnice.

Podsjetimo, detalje ovog incidenta osobno je iznio ozlijeđeni 26-godišnjak za Dalmatinski portal.

Vraćali smo se kućama nakon posla, prošli smo kraj prostorija Torcide Brač. Vjerojatno su čuli ova dva momka, oni su Srbi iz Vukovara. Njih 15, 20 zatrčalo se prema nama. Vikali su: ‘Di je Srbin?’ Napali su ih i bacili na pod, počeli su ih cipelariti. Djevojka je legla na svog prijatelja, nastavili su tući i njega i nju. Ja sam stajao sa strane. Pitao sam: ‘Je li ovo potrebno?’ Dobio sam udarac šakom u nos. Da nije naletio taksist, ubilo bi nas. Počeo je trubiti, a oni su se razbježali – ispričao je ozlijeđeni 26-godišnjak za Dalmatinski portal.

Na Supetru ozlijeđeni vatrogasac

U napadu na mlade Srbe u Supetru ozlijeđen i supetarski vatrogasac. O svemu su se supetarski vatrogasci očitovali na Facebooku.

– Mi, vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar najoštrije osuđujemo fizički napad na našeg člana Tomu Domančića koji se u Supetru dogodio u nedjelju ujutro nakon nogometnog turnira Torcida kup.

Poštujući vatrogasna, kršćanska i ljudska načela humanosti, zaštite i pomoći slabijima Tomo se suprostavio grupi od petnaestak momaka koji su napali, bacili na pod i počeli cipelariti trojicu sezonaca iz Slavonije i djevojku Varaždina i na koncu završio u splitskom KBC-u sa višestrukom frakturom nosne kosti.

DVD Supetar se svojim cjelokupnim djelovanjem uvijek zalagao za toleranciju i nenasilje i u tom je smjeru od svojeg osnutka do danas odgajao generacije svojih članova te ovim putem beskompromisno osuđuje svako nasilje na bilo kojoj osnovi. Vidimo iz novinskih napisa da su policijsku službenici u istraživanju ovog slučaja bili brzi i učinkoviti, a očekujemo i od Torcide da se o rečenom incidentu jasno i promptno očituje u suprotnom ćemo biti prisiljeni preispitati svoje daljnje sudjelovanje u organizaciji supetarskog Torcida kupa. Našem Tomi želimo brz i uspješan oporavak, napisali su.

novo.hr

foto: gradonacelnik.hr