auto-moto

Home / auto-moto/Ostale vijesti / HAK: Na Bregani se čeka do šest sati za ulazak teretnih vozila u Hrvatsku

HAK: Na Bregani se čeka do šest sati za ulazak teretnih vozila u Hrvatsku

Na graničnim prijelazima i dalje traju ograničenja. Zbog koronavirusa granični prijelazi sa Srbijom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane i vozače teretnih vozila, pojačana je provjera na svim graničnim prijelazima Hrvatske sa Slovenijom, Mađarskom i BiH, javlja HAK.

Zato su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila.

Na graničnom prijelazu Bregana (Obrežje)  čekanja teretnih vozila na  ulaz u Hrvatsku su šest sati.

Prema naputku MUP-a sve vozače teretnih vozila koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz smjera Slovenije moli se da se upute na granične prijelaze Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija, kako bi se ubrzao prijelaz granice.

Zbog radova na autocesti kod Goričana promet se preusmjerava preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

U domaćem pomorskom prometu nema poteškoća.

Privremeno je prekinuta međunarodna linija Split–Ancona (do 1. travnja) i međunarodna linija Dubrovnik–Bari (do 19. travnja).

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

N.H.

foto: novo.hr