novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Hawle povećao udjel u varaždinskom MIV-u na 95,59 posto

Hawle povećao udjel u varaždinskom MIV-u na 95,59 posto

Koprivnički Hawle, hrvatska podružnica njemačke tvrtke Hawle Armaturen, je u ponudi za preuzimanje Metalske industriju Varaždin (MIV) preuzeo 6,41 posto dionica te sada drži 95,59 posto dionica varaždinske tvrtke, objavljeno je u ponedjeljak putem Zagrebačke burze.  

Hawle je 28. prosinca 2018. godine putem dvije blok transakcija stekao ukupno 13.393 redovnih dionica MIV-a, koje predstavljaju 89,18 posto temeljnog kapitala varaždinske tvrtke, a krajem travnja ove godine je objavio ponudu za preuzimanje MIV-a, i to po cijeni od 1.000 kuna po dionici.    

Tu je ponudu za preuzimanje prihvatilo 19 dioničara MIV-a, od kojih je Hawle kupio 962 dionice, koje predstavljaju 6,41 temeljnog kapitala MIV-a. 

Tako Hawle sada drži ukupno 14.355 dionica varaždinske tvrtke, koje predstavljaju 95,59 posto temeljnog kapitala tog društva, podaci su iz izvješća o preuzimanju MIV-a koje je objavljeno na Zagrebačkoj burzi. 

Inače, temeljni kapital MIV-a iznosi oko 55,57 milijuna kuna i podijeljen je na 15.018 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 3.700 kuna po dionici. 

Iz Hawlea su u ponudi za preuzimanje MIV-a, objavljenoj krajem travnja, naveli kako su uvjereni da MIV ima realni potencijal rasta proizvodnje i razvoja novih proizvoda. Kako bi do toga došlo, Hawle “namjerava provesti značajnu reorganizaciju poslovanja i restrukturiranje, što podrazumijeva i dodatna značajna financijska ulaganja i refinanciranje postojećih dugova”. 

Također su naveli i kako namjeravaju, koristeći poslovnu mrežu Hawle grupe, omogućiti MIV-u lakše širenje na nova tržišta radi ostvarivanja boljih poslovnih rezultata. 

Jasna namjera Hawlea je unaprjeđenje i optimizacija postojećih proizvodnih kapaciteta i implementacije visokih standarda u poslovanju. Nadalje, korištenje tehnoloških sinergija između Hawle grupe i MIV-a, dovest će do veće učinkovitosti i profitabilnosti MIV-a, naveli su iz tvrtke Hawle u ponudi za preuzimanje, ističući i kako im je cilj da MIV postane vodeće društvo u proizvodnji visokokvalitetnih ventila i fazona na području šire regije. 

Tvrtka Hawle iz Koprivnice lokalna je podružnica njemačkog Hawle Armaturen. Tvrtka Hawle Armaturen je osnovana 1967. godine, sjedište joj je u Freilassingu, a danas je jedna od vodećih kompanija za proizvodnju armatura za hidrosisteme u svijetu.

K.A.

foto: Hawle

Tagovi: ,