Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Nakon Planice, HEP je dobio opskrbu još jednog velikana na slovenskom tržištu

Nakon Planice, HEP je dobio opskrbu još jednog velikana na slovenskom tržištu

Hrvatska elektroprivreda (HEP) potpisala je u petak sa Slovenskim željeznicama ugovor o opskrbi električnom energijom za razdoblje od tri godine, vrijedan 26,5 milijuna kuna, priopćeno je iz HEP-a.

Ugovor su u Ljubljani potpisali generalni direktor Slovenskih željeznica Dušan Mes i direktor HEP Energije-Ljubljana Pavao Bujas.

Zahvaljujući do sada sklopljenim ugovorima o opskrbi električnom energijom, HEP će u 2017. godinu u segmentu prodaje poslovnim kupcima ući s udjelom od 12,5 posto prodaje na slovenskom tržištu, ističu iz HEP-a.

U priopćenju se prenosi izjava predsjednik Uprave HEP-a Perice Jukića koji je iznimno zadovoljan što je HEP dao najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom i sklopio ugovor na tri godine, u vrijednosti 26,5 milijuna eura, s jednim velikim i važnim kupcem kao što su Slovenske željeznice.

“Riječ je o najvećem poslovnom uspjehu HEP-a na slovenskom tržištu koji dokazuje da je HEP konkurentan i sposoban odgovoriti na najzahtjevnije potrebe svojih kupaca. Zahvaljujući do sada sklopljenim ugovorima o opskrbi električnom energijom, HEP će u 2017. godinu, u segmentu prodaje poslovnim kupcima ući s udjelom od 12,5 posto prodaje na slovenskom tržištu”, ističe Jukić.

U idućim godinama HEP, naglašava Jukić, očekuje daljnji razvoj poslovanja i ostvarenje još značajnijeg udjela na slovenskom i drugim susjednim tržištima.

HEP već opskrbljuje niz velikih kupaca u Sloveniji pa tako zelenom električnom energijom opskrbljuje Grad Ljubljanu u sklopu ugovora vrijednog 12 milijuna eura. Uz to, HEP ima ugovore s brojnim drugim tvrtkama i institucijama poput Luke Koper, MOL-a Slovenije (za opskrbu benzinskih postaja), Cimosa, NC Planice, Kazališta Ljubljana, Kazališta Maribor, NLB banke, aBanke, Hotela Bernardin te Zavoda za gozdove.

HEP ovim širenjem poslova u Sloveniji pokazuje da državne tvrtke ne moraju nužno loše poslovati (iako u Hrvatskoj zbog mnogo razloga uglavnom posluju), a zasigurno bi poslovale i mnogo bolje kada se politika ne bi toliko petljala u njihovo upravljanje i kadroviranje.

 

D.B./H