Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / HNL: Još jedan prvoligaš smijenio trenera

HNL: Još jedan prvoligaš smijenio trenera

Uprava Slavena Belupa sastala se u četvrtak poslije podne na koprivničkom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’ te je odlučila o sudbini trenera Tomislava Stipića. Prema informacijama koje su se pojavile u večernjim satima, Stipić više nije trener prve momčadi Farmaceuta. Njegov ugovor sa Slavenom traje još godinu dana, te Upravi preostaje pronaći modalitet razlaza, piše SN. Isto tako, još nije poznato tko će ga naslijediti na klupi, a pripreme počinju već u ponedjeljak.

Stipić je Slaven preuzeo u listopadu 2019. godine te je u dvije sezone ostvario plasman na sedmo mjesto. U prvenstvenim utakmicama ostvario je 14 pobjeda, 21 remi i 26 poraza uz razliku pogodaka 59:78. U proljetnoj polusezoni prošlog prvenstva njegova je momčad ostvarila tek dvije pobjede.

Očekuje se da se koprivnički klub i službeno oglasi o razlozima promjene na trenerskoj poziciji. Što se tiče klupske budućnosti, više prilika namjerava se davati domaćim i mlađim igračima, no u Slavenu su svjesni da moraju dovesti i nekoliko provjerenih igrača za novu sezonu.

Stipić je predstavljao osvježenje na hrvatskoj nogometnoj sceni, stigao je iz Njemačke i svojom osobnošću podijelio Slavenove navijače, ali i domaću sportsku javnost. Dosta je pažnje polagao i zbivanjima izvan terena, pa je tako pažnju na sebe skrenuo i kad je jedne subote volonterski konobario u kafiću u centru Koprivnice. Isticao je kako mu je ambicija postati hrvatski izbornik jednog dana. Međutim, u vodstvu koprivničkog kluba navodno već neko vrijeme nisu bili zadovoljni načinom na koji vodi momčad te su uoči novog prvenstva odlučili krenuti u novu priču.

Tomislav Stipić
foto: hina

novo.hr

foto: pixabay