novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Hotelski kompleks Costabella u gradnji u Rijeci bit će dio lanca Hilton

Hotelski kompleks Costabella u gradnji u Rijeci bit će dio lanca Hilton

Investitor u hotelski kompleks na riječkoj Costabelli, predstavnici tvrtke JTH Costabella u petak su potpisali ugovor s međunarodnim hotelskim lancem Hilton, čime će taj kompleks koji se gradi postati peti Hiltonov hotel u Hrvatskoj. 

Hotelski kompleks na Costabelli imat će pet zvjezdica i bit će otvoren u svibnju 2020. godine, najavljeno je na predstavljanju dosad obavljenih građevinskih radova i potpisivanju ugovora o upravljanju imovinom.

Ugovor su potpisali direktor češkog JTH Holdinga Jaroslav Trešnak i predstavnik Hiltona Alan Mantin, a najavljeno je da će kompleks nakon dovršetka nositi naziv Hilton Costabella Beach Resort & Spa.

Direktor tvrtke JTH Costabella Borjan Brnčić rekao je kako je početna planirana investicija od 40 milijuna eura stigla do 60 milijuna, a očekuje se da će doseći 80 milijuna eura. 

Po njegovim riječima, središnji objekt hotela ima deset etaža, a u samom hotelu i vilama podno njega će biti 198 smještajnih jedinica (132 sobe i 66 apartmana).

Uredit će se i wellness prostor te fitness centar na čak tisuću četvornih metara, vanjski bazen duljine 50 metara imat će grijanu vodu tijekom cijele godine, šest restorana i niz drugih sadržaja.  Ovaj resort nalazi se uz more na zapadnoj strani Rijeke, u blizini zaljeva Preluk.

Nakon dvije godine od početka realizacije projekta svjedočimo da su grubi radovi gotovi i predstoji završna faza izgradnje koja znači osiguravanje tehničkih uvjeta unutar zgrada, istaknuo je Jaroslav Trešnak.

Izrazio je i zadovoljstvo suradnjom s lokalnim i vlastima na državnoj razini, ističući i vrijednost ugovora s Hiltnom grupom.

Smatra i da će Hilton Costabella Beach Resort and Spa biti jedan od najvećih razvojnih projekata u regiji, da predstavlja izvrstan dodatak brendu Hilton Hotels & Resorts u Europi.

K.A./hina

foto: novo.hr