Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Hrvatska u Areni krenula po drugi Davis Cup; Marin Čilić odlično otvorio meč!

Hrvatska u Areni krenula po drugi Davis Cup; Marin Čilić odlično otvorio meč!

Pred nepunih sat vremena započeo je dvoboj ovogodišnjeg finala Davis cupa Hrvatska – Argentina, koji se održava od petka do nedjelje u Areni Zagreb. Dvoboj su otvorili Marin Čilić i Federico Delbonis, a zasad se bolje drži naš tenisač te je osvojio prvi set.

Nakon njih na teren će Ivo Karlović i Juan Martin Del Potro. Krajan je u zadnji čas radio promjene igrača, pozvavši Škugora umjesto ozlijeđenog Ćorića.

U subotu od 15.00 sati igra se dvoboj parova za koji su za Hrvatsku nominirani Ivan Dodig i Franko Škugor, a za Argentinu Leonardo Mayer i Guido Pella.

Posljednjeg dana finala, u nedjelju od 14 sati igrat će prvi igrači reprezentacija, Marin Čilić i Juan Martin Del Potro, a nakon njih će u mogućem odlučujućem petom susretu odluku donijeti Ivo Karlović i Federico Delbonis.

Meč prati mnogo svjetski poznatih osoba, a najpoznatija osoba trenutno u Areni sigurno je slavni argentinski nogometaš – Armando Diego Maradona!

Jako dobra prilika za Hrvatsku da osvoji drugi Davis Cup u svojoj kratkoj povijesti postojanja

Hrvatska je već osvojila Davis Cup 2005. godine u svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu, dok je Argentina dosada četiri puta igrala u finalu (1981, 2006, 2008 i 2011) i sva je četiri puta gubila.

Slavni igrači koji su 2005. osvojili PRVI Davis Cup za Hrvatsku su: Mario Ančić, Goran Ivanišević, Ivo Karlović i Ivan Ljubičić. Izbornik je bio legenda Nikola Pilić.

RASPORED IGRANJA FINALA DAVIS CUPA:

Petak, 25. studenoga:

14.00 sati – MARIN ČILIĆ – Federico Delbonis

u nastavku – IVO KARLOVIĆ – Juan Martin Del Potro

Subota, 26. studenoga:

15.00 sati – IVAN DODIG/FRANKO ŠKUGOR – Leonardo Mayer/Guido Pella

Nedjelja, 27. studenoga:

14.00 sati – MARIN ČILIĆ – Juan Martin Del Potro

u nastavku – IVO KARLOVIĆ – Federico Delboni

 

D.B.

foto: hrt/screenshot