Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Hrvatski rukometaši otputovali u Švicarsku

Hrvatski rukometaši otputovali u Švicarsku

Hrvatska muška seniorska reprezentacija je u utorak otputovala u švicarski Zug, gdje je u srijedu, 12. lipnja u 18,15 sati očekuje kvalifikacijska utakmica protiv Švicarske, a izbornik Lino Červar je suočen s problemom s obzirom da su jučer zbog ozljeda otpali Domagoj Pavlović, Marino Marić i Igor Karačić.

“Mi moramo ići na jednu veliku homogenizaciju, veliku motivaciju i na taktičku disciplinu. Jedino s ta tri oružja, s ta tri preduvjeta možemo im se suprotstaviti. Nismo znali s kojom ćemo reprezentacijom ići u Švicarsku na tu važnu utakmicu tako da smo ostali bez dosta bitnih igrača koji neće ići. To su Cindrić, Karačić, Marić, Pavlović. Imamo problema, ali s igračima koji su ovdje smo analizirali protivnika i koliko se moglo u dva dana pripremiti i pokušati se oduprijeti protivniku”, kazao je hrvatski izbornik.

Reprezentativac Luka Stepančić smatra da je Švicarska ozbiljan protivnik, ali da je Hrvatska bolja momčad.

“Gledamo, analiziramo dosta onu utakmicu koju smo s njima odigrali u Osijeku. Na kraju smo pobijedili, ali stvarno uz puno puno muke. Odlično igraju sedam protiv šest i to se mora dobro pripremiti, jer sigurno da s igračem kao što je Andy Schmid to mogu dosta dobro odigrati. Nakon naše utakmice malo su čak i izmijenili sastav, više prilike dobili su neki drugi igrači. Trebat ćemo se dobro dobro skoncentrirati na njih, ali smatram da smo bolja ekipa, iskusnija i kvalitetnija. Ponovit ću, znamo što nam pobjeda nosi i tako ćemo ući u utakmicu”, rekao je Stepančić.

Uoči puta reprezentaciji se priključio i Ante Gadža. Nakon Švicarske, posljednji susret kvalifikacija reprezentacija igra protiv Belgije u Poreču, u nedjelju, 16.lipnja u 18,00 sati.

novo.hr

foto: scr.arhiva

Tagovi: