Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / I Varaždin protiv neradnih nedjelja – proglasili dane javnih manifestacija

I Varaždin protiv neradnih nedjelja – proglasili dane javnih manifestacija

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj objavio je zaključak kojim se 15., 20. i 27. kolovoza proglašavaju danima javnih manifestacija te će kioscima, štandovima i sličnim mjestima biti odobrena prigodna prodaja od 8 do 24 sata.

Grad Varaždin je to objavio danas na svojim službenim stranicama, a kako se ističe, Bosilj je odluku donio “vodeći računa o potrebama građana, nesmetanom odvijanju manifestacija te interesima poduzetnika, a posebno obrtnika i trgovaca, u skladu s novim zakonskim odredbama o radnom vremenu trgovina nedjeljom i blagdanima”.

Radit će na blagdan Velike Gospe te dvije nedjelje

Kako stoji u zaključku, u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti, danima javnih manifestacija na području Grada proglašavaju se 15., 20. i 27. kolovoza. „Temeljem tog zaključka, prigodna prodaja bit će omogućena na kioscima, štandovima i sličnim mjestima u te dane kao sastavni dio javnih manifestacija i to u vremenu od 8 do 24 sata.

Time je omogućeno da se na blagdan Velike Gospe te u dvije nedjelje tijekom održavanja festivala Špancirfest,odvija trgovina i tako zadovolje potrebe građana”, ističe se u priopćenju.

Bit će prodaje u Varaždinu

Varaždin se priključio nizu gradova

Umjesto da čekaju odluku Ustavnog suda, lokalne vlasti diljem države izigrale su Zakon, mnogi kažu s pravom. Neki blagdani i nedjelje se proglašavaju sajamskim danima da bi se djelomično zaobišle zabrane rada, pogotovo u gradovima i općinama kojima velik dio gospodarstva ovisi o turizmu.

K.A./H

foto: Špancirfest