Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Imex banka: Nismo hakirani, podaci i računi klijenata sigurni

Imex banka: Nismo hakirani, podaci i računi klijenata sigurni

Imex banka posluje normalno, a njen informacijski sustav, podaci i računi klijenata su sigurni, objavili su u ponedjeljak iz Imex banke naglašavajući kako se pridržavaju najviših standarda sigurnosti informacijskog sustava te stoga odbacuju navode o mogućem hakiranju.

U priopćenju kojim se osvrću na tekst u današnjem Jutarnjem listu pod naslovom “Hakeri ucijenili banku – ‘Upali smo vam u sustav, od sutra objavljujemo sve o vašim klijentima'”, iz Imex banke potvrđuju samo informaciju da su prije nekoliko dana zaprimili prijetnju.

“Točna je informacija da je prije nekoliko dana banka primila e – mail prijetećeg sadržaja. Slijedom navedenog, promptno su poduzete sve propisane aktivnosti predviđene za ovakve situacije te je podnesena prijava policiji protiv nepoznatog počinitelja kao i obaviještena Hrvatska narodna banka”, kaže predsjednik uprave Imex banke Denis Čivgin.

Dodaje kako se radi o prijetnji koju procesuiraju nadležne institucije te su poduzete sve potrebne mjere.

“Informacijski sustav banke je siguran, kao i podaci i računi klijenata, a zaprimljenu prijetnju procesuiraju nadležne institucije”, zaključuju iz Imex banke.

novo.hr/H