Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Inicijativa GLAS PODUZETNIKA koja okuplja 60 tisuća poduzetnika traži smjenu ministra Horvata: ‘Nije kompetentan’

Inicijativa GLAS PODUZETNIKA koja okuplja 60 tisuća poduzetnika traži smjenu ministra Horvata: ‘Nije kompetentan’

Facebook inicijativa Glas poduzetnika, koja okuplja oko 60 tisuća hrvatskih tvrtki i obrta, zatražila je od premijera Plenkovića hitnu smjenu ministra gospodarstva Darka Horvata te osnivanje Kriznog stožera za gospodarstvo.

Poduzetnička Inicijativa okuplja mikro, male i srednje poduzetnike, koja želi ukazati na nužne i hitne mjere za ponovno podizanje poslovanja i ubrzanje ekonomskog oporavka. Pokretači inicijative “GLAS PODUZETNIKA” su Hrvoje Bujas, osnivač Crnog jajeta, Dražen Oreščanin, jedan od osnivača IT tvrtke Poslovna inteligencija, Berislav Marszalek, jedan od osnivača online platforme za kupnju ulaznica Entrio i mnogi drugi.

Zahtjev za smjenom ministra Horvata objavili su na Facebook stranici Inicijative, prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani Predsjedniče Vlade,

Inicijativa Glas Poduzetnika je u nekoliko dana okupila više od 60.000 poduzetnika i naših zaposlenika, obrtnika i slobodnih zanimanja. Već tjedan dan komuniciramo kako smatramo da su mjere koje su donesene za pomoć gospodarstvu nedovoljne i da će rezultirati valom otkaza. Po jučerašnjim i današnjim reakcijama medija možete vidjeti da smo bili u pravu.

Ministar Horvat je donošenjem ovih mjera, odbijanjem prijedloga naše inicijative i svih relevantnih poslovnih udruga i stručnjaka o nužnosti otpisa poreza i doprinosa, te neprimjerenim izjavama u javnosti, pokazao da nije kompetentan upravljati svojim resorom u kriznoj situaciji i da ne zastupa interese hrvatskog gospodarstva i društva u cijelosti. Trebamo ministra koji će se za gospodarstvenike zalagati na jednak način kako se ministar Beroš zalaže za zdravlje.

Ovim putem tražimo da hitno razriješite ministra Horvata, postavite sposobnog ministra gospodarstva i hitno osnujete Gospodarski krizni stožer u kojem moraju biti i predstavnici poduzetnika i ekonomske struke,” stoji u priopćenju.

N.H.

foto: novo.hr