novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Institutu IGH tri nova ugovora vrijedna 12,3 milijuna kuna

Institutu IGH tri nova ugovora vrijedna 12,3 milijuna kuna

Institut IGH u četvrtak je izvijestio o tri nova ugovora s Hrvatskim cestama za usluge nadzora izgradnje i rekonstrukcije triju prometnih pravaca, čija je ukupna vrijednost oko 12,3 milijuna kuna. 

“Institutu IGH su nakon provedenih postupka javne nabave dodijeljena tri nova ugovora s Hrvatskim cestama za usluge nadzora izgradnje i rekonstrukcije triju prometnih pravaca ukupne vrijednosti oko 12,3 milijuna kuna”, navodi se u objavi putem Zagrebačke burze.

Kako se pojašnjava, riječ je o kompletnom nadzoru nad izgradnjom brze ceste duljine nešto više od šest kilometara kroz Karlovac u smjeru Splita, kojom će se poboljšati prometna sigurnost i kapacitet, naročito u vrijeme pojačanog ljetnog prometa.

Nova cesta u potpunosti će zaobići Turanj, naselje koje je dosad bilo izrazito prometno opterećeno, te će se spojiti na već izgrađeni most Korana, navode iz IGH, koji će se s partnerom obavljati nadzor nad izgradnjom, a vrijednost ugovorenih poslova za tvrtku iznosi 4,6 milijuna kuna. 

Drugi ugovor je također za kompletan nadzor nad izgradnjom 3,2 kilometra duge obilaznice Belog Manastira, čime će se kvalitetnije riješiti smanjenje prometa, naročito tranzitnog, kroz sami centar Belog Manastira.

To je “iznimno bitno jer se očekuje da će se daljnjom izgradnjom autoceste koridora Vc upravo tranzitni promet dodatno naglasiti”, ističu iz IGH.

Za tu tvrtku vrijednost ugovorenih poslova na projektu iznosi gotovo 3,4 milijuna kuna, a rok za završetak radova je 22 mjeseca od uvođenja u posao.

Treći ugovor obuhvaća nadzor nad rekonstrukcijom nove kolničke konstrukcije državne ceste između naselja Normanci i općine Petrijevci, ukupne duljine nešto više od 17 kilometara.

Iz IGH kao posebnu zanimljivost u tom projektu izdvajaju predviđenu izgradnja 14 kilometara novih biciklističkih staza, uz rekonstrukciju i dogradnju devet kilometara pješačkih staza.

Rok za izgradnju je 24 mjeseca, a IGH će provoditi kompletan nadzor, dok vrijednost ugovorenih poslova za tvrtku iznosi 4,3 milijuna kuna. 

Iz Instituta IGH ujedno podsjećaju da su nedavno potpisali ugovor za nadzor i kontrolu kvalitete sanacije Krčkog mosta, u vrijednosti nešto više od milijun kuna. 

IGH trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Također, tijekom prošle i ove godine IGH je zaposlio više od 100 novih kolega, čime je nadišao brojku od 500 zaposlenih, a u narednom razdoblju planira i nova zapošljavanja”, zaključuje se u objavi. 

N.H.

foto: IGH

Tagovi: