gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Intersnack Adria otkupljuje do 15 tisuća tona krumpira za proizvodnju čipsa

Intersnack Adria otkupljuje do 15 tisuća tona krumpira za proizvodnju čipsa

Tvrtka Intersnack Adria je u tvornicu u Hercegovcu ove godine uložila 40 milijuna kuna, objavili su u četvrtak iz te tvrtke navodeći kako je berba krumpira u punom zamahu te planiraju otkupiti do 15 tisuća tona krumpira za proizvodnju domaćeg čipsa.

Berba krumpira u Moslavini, Međimurju, Slavoniji i Baranji u punom je zamahu te će 10 do 15 tisuća tona krumpira završiti u proizvodnji domaćeg čipsa u tvornici Intersnack Aria u Hercegovcu, navodi se u priopćenju.

Suradnja s 30-tak lokalnih kooperanata iz Hercegovca, Donjeg Miholjca i Međimurja osigurava Intersnacku Adria kontinuitet u proizvodnji, istaknuli su iz tvrtke.

Direktor tvornice Intersnack Adria u Hercegovcu Josip Cvetko je kazao kako je ove godine posađeno 480 hektara krumpira na poljima domaćih poljoprivrednika u okolici Hercegovca, Međimurju i Slavoniji.

“S nekima od njih takva suradnja traje već desetljećima, tijekom kojih smo testirali više od 800 sorti krumpira kako bismo danas imali odabir najkvalitetnijeg krumpira za čips“, istaknuo je.

Posebno su ponosni, kako je rekao, što su proteklih godina, a pogotovo posljednje dvije, bez obzira na otežane gospodarske okolnosti zbog pandemije koronavirusa, uspijevali otkupiti sav urod krumpira i organizirati sadnju za novu sezonu.

Također su pokrenuli i izvoz krumpira te je hrvatski krumpir završio i u proizvodnji čipsa u Intersnackovim tvornicama diljem regije.

Kooperante podržavamo u realizaciji dugoročnih investicija, a i stalno razmjenjujemo iskustva i zajedno pratimo trendove”, kazao je Cvetko napominjući kako je ova godina bila iznimno zahtjevna za uzgoj krumpira.

Hladno proljeće te iznimno sušno i vruće ljeto zahtijevali su golem napor i angažman njihovih kooperanata, no njihov trud se može vidjeti u dobroj kvaliteti krumpira, rekao je Cvetko.

Istaknuo je i kako je tvrtka usmjerena na daljnji razvoj tvorničkog kompleksa u Hercegovcu jer tu imaju sve preduvjete za nastavak rasta poslovanja.

Uz modernizaciju proizvodnog pogona i zatim skladišta krumpira 2019., ove su godine završili i u upotrebu stavili skladište gotove robe čime su zatvorili cjelokupan proces –  od prijema sirovine preko proizvodne linije do planiranja i distribucije sa skladištem gotove robe.

Tako je u 2021. u razvoj tvornice uloženo 40 milijuna kuna, a tijekom posljednjih nekoliko godina ukupno ulaganje u Hercegovcu dosegnulo je i do 70 milijuna kuna, što je za kompaniju naše veličine golem vjetar u leđa”, istaknuo je Cvetko.

Z.M.

foto: IntersnackAdria