Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Investicijski forum Dalmacije i južne Hrvatske

Investicijski forum Dalmacije i južne Hrvatske

Gospodarski rast neostvariv je bez proizvodnje i izvoza, istaknuto je u utorak na Investicijskom forumu Dalmacije i južne Hrvatske održanog unutar projekta Lider invest, izbora najboljih proizvodnih investicija u Hrvatskoj u organizaciji poslovnog tjednika Lidera.

Zdravi rast BDP-a nije moguć bez jake industrije, proizvodnje i izvoza, a ovu akciju smo pokrenuli kako bismo indirektno potaknuli izvoz. Želimo otkriti i zahvaliti onima koji ulažu, to su naši junaci, rekao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović.

Direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša Hrvatske gospodarske komore Marija Šćulac Domac izvijestila je da natječaj Lidera traje od 15. ožujka do 15. srpnja, a sudjelovati mogu investicije kod kojih je proizvodnja počela između 1. siječnja 2014. i 1. siječnja 2017. godine.

Kakvoću prijavljenih investicijskih projekata ocjenjivat će stručni odbor.

Ove godine održana su četiri Lider investa: u Bjelovaru, Puli, Slavonskom Brodu i sada u Zadru, a dodjela nagrada najboljim proizvodnim investicijama planirana je za 27. listopada na konferenciji u Zagrebu.

Govoreći o gospodarstvu na zadarskom području, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore u Zadru Dario Jurin kazao je kako Zadarska županija zadnjih godina ostvaruje kontinuirani rast i razvoj, bolji od državnog prosjeka.

N.H./h

foto: Lider