Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Ivan Leko preuzeo belgijskog prvoligaša

Ivan Leko preuzeo belgijskog prvoligaša

Belgijski prvoligaš Royal Antwerp danas je i službeno potvrdio da će njihovu momčad u naredne dvije sezone voditi Ivan Leko.

Četrdesetdvogodišnji hrvatski stručnjak na klupi najstarijeg belgijskog kluba će naslijediti Lászla Bölönija, koji je klub doveo do četvrtog mjesta elitnog društva.

Zahvaljujući činjenici da je belgijsko prvenstvo odlukom skupštine ligaškog udruženja prekinuto i okončano za ovu sezonu, Antwerp će kao četvroplasirana momčad u sljedećoj sezoni nastupati u grupnoj fazi Europske lige.

Leko je posljednji posao imao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je do prosinca prošle godine vodio Al-Ain. Tamo se zadržao samo šest mjeseci upisavši pri tome deset utakmica prije nego što je odlučio sporazumno okončati suradnju.

42-godišnji stručnjak je prethodno izgradio trenersko ime u Belgiji gdje je dvije sezone vodio Club Brugge s kojim je 2018. godine osvojio naslov prvaka, a igrao je i grupnu fazu Lige prvaka. Još je vodio i Sint-Truiden te OH Leuven, a bio je i pomoćnik Igora Tudora u grčkom PAOK-u. Kako podsjeća nogometplus.net, za njega se veže i neugodna afera iz listopada 2018. godine, kada je u akciji belgijske policije priveden pa potom pušten u sklopu istrage oko nelegalnih radnji u tamošnjem nogometu.

novo.hr

foto: novo.hr