Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Kinezi zainteresirani za gradnju logističkog centra u osječkoj Zračnoj luci

Kinezi zainteresirani za gradnju logističkog centra u osječkoj Zračnoj luci

Kineski gospodarstvenici zainteresirani su na području osječke Zračne luke osim cargo prometa uspostaviti i logistički centar, a sada se očekuje pismo namjere hrvatskoj Vladi i razgovori s predstavnicima nadležnih Ministarstava, rečeno je u ponedjeljak tijekom posjeta kineskih gospodarstvenika Zračnoj luci Osijek.

Predsjednik Kinesko-jugoistočnoeuropske poslovne asocijacije (CSEBA) Mario Rendulić kazao je kako je dosadašnja promocija osječke Zračne luke pobudila veliko zanimanje kineskih partnera, pa se očekuju još neki posjeti gospodarstvenika koji imaju interes da osim cargo prometa u Osijeku uspostave i logistički centar.

Stvari se pomiču s mrtve točke i to nas veseli. Sporo se odvijaju, ali se ide naprijed. Očekujemo pismo namjere hrvatskoj Vladi, kako bi se moglo krenuti dalje, rekao je Rendulić.

Kineska poduzetnica Jiang Yu kazala je kako su vrlo zainteresirani za ovu lokaciju, posebice jer se mogu kombinirati mogućnosti osječke riječne i zračne luke, te da slijede razgovori o detaljima moguće suradnje.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako ponovni dolazak kineskih gospodarstvenika, u puno većem sastavu nego 18. travnja, znači da su stvarno zainteresirani, dodavši kako se dogovaraju daljnji koraci koji će prijeći na razinu Vlade i nadležnih Ministarstava, jer se radi o koncesijama koje raspisuju državna tijela, a ne županija.

Direktor Zračne luke Davor Forgić izvijestio je kako je prošla godina bila rekordna, kada je u pitanju putnički promet, jer je evidentirano 67.235 putnika, što je 55 posto više, u odnosu na godinu dana ranije. Dodao je kako je u prostornom planu predviđeno produljenje piste za 700 metara, u što su spremni investirati svi suvlasnici, a još će se vidjeti hoće li se u to uključiti i neki od potencijalnih koncesionara i poduzetnika, koji budu zainteresirani za gradnju logističkih centara na području Zračne luke.

T.R./hina

foto: Z.L.O.